Fontos változások jöhetnek az NFL-ben

NFL Mahomes
MIAMI, FLORIDA - FEBRUARY 02: Patrick Mahomes #15 of the Kansas City Chiefs fumbles the ball against the San Francisco 49ers during the third quarter in Super Bowl LIV at Hard Rock Stadium on February 02, 2020 in Miami, Florida. Elsa/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Nem rendeznek előszezon-mérkőzéseket, a megszokott 90 helyett pedig csak 80 játékos lehet minden csapat edzőtáborában a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL). Egybehangzó értesülések szerint a játékos-szakszervezet (NFLPA) kedden tájékoztatta a változásokról az érintetteket.

Az NFL Network csatorna szerint a játékoskeret csökkentéséről szóló döntést még nem írták alá, ugyanis nincs teljes egyetértés róla - egyesek szeretnék, ha klubonként tíz fő "készenléti keretet" alkothatna -, de közel vannak a megállapodáshoz.

A tervek szerint szeptember 10-én kezdődik a következő NFL-szezon Forrás: AFP/2020 Getty Images/Elsa

Zajlanak az egyeztetések arról is, hogy a játékosok milyen feltételekkel dönthessenek a szezontól való esetleges távolmaradásukról. A többi nagy amerikai liga (NBA, NHL, MLB) korábban megállapodott erről a sportolóival, az ESPN szerint az NFL-ben is közel a megegyezés.

Mindeközben zajlanak a beszélgetések az edzőtáborok pontos menetrendjéről is: a játékosok szeretnék elérni, hogy a megszokottnál hosszabb legyen a felkészülési idő a teljes intenzitású edzések megkezdése előtt. Az NFL Network riportja szerint a javaslat alapján az első 12 napban csak erőnléti edzések lennének, a 18. napig felszerelés nélküliek, a rendes, maximális intenzitású gyakorlások pedig az edzőtáborok huszadik napján kezdődnének.

Az újoncok és az irányítók hétfőn koronavírustesztekkel kezdték meg a felkészülést az új idényre, amely a tervek szerint szeptember 10-én rajtol.