Csaknem 175 ezer jegy már elkelt az augusztusi Indy 500 autóversenyre

103rd Indianapolis 500  auto-indy TOPSHOTS Horizontal GENERAL VIEW SPORTS FAN STAND INDYCAR RACING
Simon Pagenaud of France drives the #22 Menards Team Penske Chevrolet during the 103rd running of the Indianapolis 500 at Indianapolis Motor Speedway on May 26, 2019 in Indianapolis, Indiana. - France's Simon Pagenaud won the 103rd Indianapolis 500 Sunday, holding off Alexander Rossi in a fierce finishing duel to win America's fabled race for the first time. Penske driver Pagenaud started from pole position and led 116 laps of the 200-lap race on the 2.5-mile oval of the Indianapolis Motor Speedway, finishing in front of two former winners in Andretti Autosport's Rossi and Rahal Letterman Lanigan Racing's Takuma Sato of Japan. (Photo by Kerem Yucel / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány ellenére csaknem 175 ezer jegy már elkelt a legendás indianapolisi 500 mérföldes autóverseny, az Indy 500 idei futamára, melyet a pandémia miatt május 24-ről augusztus 23-ra halasztottak.

A helyszín, az Indianapolis Motor Speedway (IMS) csütörtökön jelentette be, hogy becslésük szerint ennyi belépőnek van gazdája, ugyanakkor Alex Damron, az IMS vállalati kommunikációért felelős alelnöke jelezte: ezeknek a jegyeknek a jelentős részét a tavalyi versenyt követő hetekben vásárolták meg.

A 2019-es győztes, a francia Simon Pagenaud (Menards Team Penske Chevrolet) idén is nézők előtt védheti meg a címét Forrás: AFP/Kerem Yucel

"Az elmúlt néhány hónapban, ahogy a koronavírus-járvány egyre súlyosabbá vált, nem reklámoztuk a jegyértékesítést" – jelentette ki Damron.

Az Indy 500-as a világ legnagyobb egynapos sporteseményei közé tartozik, általában 250-300 ezer nézővel a helyszínen. Ennek megfelelően egy átlagos évben a 175 ezer eladott belépő kevésnek számítana, azonban az Egyesült Államokban jelenleg is tomboló járvány közepette aggodalomra adhat okot, ha ennyien gyűlnek össze egy versenypályán.

Észak-Amerikában március közepén álltak le a sportesemények megrendezésével, és ha az IMS végül augusztusban beengedi a 175 ezer jegytulajdonost az indianapolisi létesítménybe, akkor az Indy 500-as lesz a legnépesebb sportesemény a leállás óta.