A csapatával edzett a rákos betegséggel kezelt játékos az NHL-ben

Philadelphia Flyers v New York Rangers GettyImageRank2
NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 29: Oskar Lindblom #23 of the Philadelphia Flyers (c) celebrates his goal against the New York Rangers at 5:14 of the first period and is joined by Sean Couturier #14 (l) and Ivan Provorov #9 (r) at Madison Square Garden on January 29, 2019 in New York City. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Oskar Lindblom, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Philadelphia Flyers rákos betegséggel kezelt csatára kedden a csapattal edzett.

A 23 éves svéd szélső kiemelte: nagyszerű és szórakoztató érzés volt számára, hogy végre társaival tudott korcsolyázni, de ezzel együtt is nehezen élte meg, hogy még mindig nem tud úgy edzeni, mint régen. Hozzátette: a kezelések végéhez közeledik,

így már "látja a fényt az alagút végén".

Ettől függetlenül biztos, hogy a megcsúszott mostani szezonban Lindblom nem lép jégre. Chuck Fletcher, a Flyers ügyvezetője dicsérte a játékos fizikai állapotát. Kiemelte: kiváló képességeit és az elhivatottságát bizonyítja, hogy ilyen állapotban is 35-40 percet jégen tudott lenni.

A svéd csatár 11 gólnál és 7 gólpassznál járt, amikor decemberben a csontrák egyik fajtáját, a Ewing-szarkómát mutatták ki nála.

A találatok számában akkor holtversenyben élen állt a Flyersben.

Az NHL március 12-én állt le a koronavírus-járvány terjedése miatt. A folytatásra 24 csapat készülhet, hét számára befejeződött a szezon. A remények szerint az állva maradt együttesek július 10-én vonulhatnak edzőtáborba, és onnan számolva - ha nem lesz rendkívüli helyzet - közel másfél hónap múlva indulhat a rájátszás.