Focicsapatban vett részesedést az NBA egyik legnagyobb sztárja

Brooklyn Nets Media Day GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
NEW YORK, NEW YORK - SEPTEMBER 27: Kevin Durant #7 of the Brooklyn Nets speaks to media during Brooklyn Nets Media Day at HSS Training Center on September 27, 2019 in the Brooklyn Borough of New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike Lawrie/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi futball-ligában (MLS) szereplő Philadelphia Union kisebbségi tulajdonosa lett az NBA-sztár, Kevin Durant.

A Brooklyn Nets kétszeres NBA-bajnok és kétszeres olimpiai bajnok csak kisebbségi tulajdonrészt vásárolt a philadelphiai csapatban, ami sajtóhírek szerint 1 és 5 százalék között lehet.

Nem ez az első eset, hogy Durant megpróbál a foci közelébe kerülni, azonban korábban a washingtoni DC United mindkét vásárlási ajánlatát visszautasította.

Az NBA leghíreebb játékosai között egyébként nem számít különleges üzleti befektetésnek a focicsapatban szerzett tulajdonrész: a Houston Rockets sztárja, James Harden egyaránt tulajdonos az MLS-ben szereplő Houton Dynamóban, a női ligában szereplő Houston Dash-ben, valamint a két csapat otthonául szolgáló BBVA Stadionban is.

A sportág jelenlegi első számú csillaga, LeBron James pedig már évek óta tagja a Bajnokok Ligája-címvédő, és a Premier League-elsőségtől egy (de legfeljebb két) lépésre lévő Liverpool FC-ben, ahol 2011 óta van 2 százaléknyi tulajdonrésze.