Vágólapra másolva!
A nézők rajonganak érte, a szereplők viszont már annyira nincsenek elragadtatva a The Last Dance című sorozattól. A Michael Jordan és a Chicago Bulls történetét bemutató dokumentumfilmet egyre több korábbi játékos kritizálja, a legújabb közülük Jordan állandó szárnysegédje, Scottie Pippen.

Az ESPN munkatársa, David Kaplan forrásai szerint Pippen elképesztően dühös, amiért kvázi negatív szereplőként mutatja őt be a sorozat, és ahelyett, hogy a 6 bajnoki címben szerzett elévülhetetlen érdemeit domborítanák ki, inkább főleg a hibái kerülnek elő: a szerződése körüli mizéria, hogy nem szezon előtt, hanem közben műttette meg magát, a migrén, az utolsó meccses hátfájás, valamint az ominózus pályára lépés megtagadása 1994-ben.

Az ő karakterének furcsa ábrázolása egyébként másnál is feltűnt: nemrég Dennis Rodman vette védelmébe, aki azt mondta, Pippennek sokkal büszkébbnek kellene lennie arra, amit elért, hiszen gyakorlatilag az egész karrierjét Jordan árnyékában töltötte, kizárólag a csapat érdekeit szem előtt tartva.

Horace Grant (balra) és Scottie Pippen is mérges Michael Jordanre Forrás: Sportsnet

Pippen nem, Horace Grant viszont nyíltan kritizálta a The Last Dance-t. Az 1991 és 1993 között a Bulsszal zsinórban három bajnoki címet szerző erőcsatár szerint Jordan hazudik a sorozatban, valamint besúgónak is nevezte őt - Grant volt az, aki Jordan szerint öltözői titkokat szivárogtatott a '90-es évek elején megjelenő "Jordan Rules" című Sam Smith-könyvhöz. Grant ezzel szemben azt kifogásolja, hogy Jordan teljesen jelentéktelen, másokra nézve viszont negatív részleteket árul el többször is, valamint Pippen "portréját" sem érti.