Társoldalunk:

A szurkolók dönthetik el, hova igazoljon az NBA-sztár

2020.05.16. 15:31

Spencer Dinwiddie, az NBA-ben szereplő Brooklyn Nets hátvédje igencsak szokatlan ígéretet tett: ha a szurkolók összegyűjtenek egy bizonyos összeget, akkor ők dönthetik el, hova igazoljon, miután lejárt a szerződése jelenlegi együttesénél.

Dinwiddie Twitteren tette közzé nem mindennapi felhívását: amennyiben a szurkolók összegyűjtenek 2625,8 bitcoint (24,632,630 dollárt), úgy ők rendelkezhetnek arról, melyik csapathoz szerződjön egy évre, méghozzá az NBA minimálbéréért. A hátvédnek 2021 nyaráig van élő megállapodása a Brooklynnal, a következő évre pedig játékosopciója van, tehát akár ki is léphet a szerződésből. 

Ha nem jön össze a pénz, úgy a teljes befolyt összeget jótékony célra fordítom majd. Az átigazolási piacot a sportszergyártók és egyéb szponzorok, befektetők irányítják, az én szponzoraim viszont mindig is a szurkolók lesznek. Remélem, semmilyen csapatvezető nem száll be a licitbe! 

Dinwiddie körülbelül 11,5 millió dollárt keresne a következő évben, utána pedig 12,3 millióra van opciója. A koronavírus-járvány miatt megszakított idényben élete formájában játszott, meccsenként 20,6 pontot, 6,8 gólpasszt és 3,5 lepattanót átlagolt, mindhárom érték karriercsúcs.