Társoldalunk:

Bocsánatot kért ellenfelétől a ketrecharcos, miközben a fejét verte - videó

2020.05.14. 12:25

A brazil Glover Teixeira technikai K.O.-val győzte le az amerikai Anthony Smitht a vezető ketrecharcos-szervezet, a UFC Jacksonville-ben rendezett szerdai gáláján. A meccset egy nem mindennapi jelenet is színesítette. 

A főmérkőzést kapta a két félnehézsúlyú harcos, akik közül a 31 éves Smithnek is komoly mérlege van (33 győzelem, 15 vereség), azonban a 40 éves brazil a nagyobb név (neki 31-7 a mérlege), aki már a súlycsoport világbajnoki övéért is verekedhetett, igaz akkor, 2014-ben egyhangú pontozással kikapott a sportág egyik legnagyobb zsenijétől, Jon Jonestól.

Most viszont nagy formában volt, és óriási verést osztott ki az "Oroszlánszívű" becenévre alaposan rászolgáló Smithnek, aki 200-nál is több ütést nyelt be a braziltól, mielőtt a bíró az ötödik menetben leállította volna a küzdelmet.

Az egyik földrevitel alkalmával a brazil nem mulasztotta el őszinte sajnálatát kifejezni az amerikai felé a történtek miatt. Ez a ritka párbeszéd zajlott le kettejük között:

Teixeira: "Bocs, Anthony. Ez a meló része."
Smith: "Hogy mi van?"
Teixeira: "Mondom, bocs, ez a meló része."
Smith: "Ja, persze. Az."

Senki nem mondhatja, hogy Anthony Smith könnyen feladta a harcot:

Majd ezt követően a brazil tovább püfölte az amerikait, mígnem vége lett a mérkőzésnek. Az ESPN szakírója, Ariel Helwani szerint a két harcos barátsága egy 2018 februárjában a brazíliai Belémben rendezett gálára vezethető vissza, amikor a repülőtéren tanácstalanul toporgó Smitht Teixeira vette a szárnyai alá, és kísérte a városban a hétvége során.