Agyvérzést kapott egy 25 éves NHL-játékos

Edmonton Oilers v Vancouver Canucks GettyImageRank3
VANCOUVER, BC - JANUARY 16: Colby Cave #12 of the Edmonton Oilers skates during the pre-game warm up prior to in NHL action against the Vancouver Canucks on January, 16, 2019 at Rogers Arena in Vancouver, British Columbia, Canada. Rich Lam/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Agyvérzést kapott Colby Cave, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Edmonton Oilers fiatal csatára, akit az orvosok mesterséges kómában tartanak.

A 25 éves centert jelenleg az egyik torontói kórház intenzív osztályán kezelik, a hírek szerint kritikus állapotban van.
Cave a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt szezonban az Edmonton mellett annak tartalékcsapatában is játszott, eddig összesen 67 NHL-mérkőzésen jutott szóhoz, és négyszer volt eredményes.

Cave 2019 októberében azzal került be a köztudatba, hogy egy AHL-meccsen egy verekedés közben óriási kiütést mért ellenfelére, Martin Pospisilre, de rögtön utána SMS-ben érdeklődött a fiatal cseh játékos hogyléte felől, hatalmas sportszerűségről tanúbizonyságot téve.

Brutálisan megverte a meccsen, majd megható gesztust tett - videó

Habár az NHL-ből egyre inkább eltűnik a meccsek közbeni verekedés, a farmligában, azaz az AHL-ben még jelen van, sokszor rendkívül látványos és színvonalas ökölcsatákat vívnak a játékosok. Így volt ez Colby Cave és Martin Pospisil esetében is, csakhogy a vége egy irgalmatlan nagy KO lett. Illetve nem teljesen.