Meghalt az NFL lábujj nélküli legendás rúgójátékosa

73 éves korában meghalt Tom Dempsey, az NFL legendás rúgójátékosa
Vágólapra másolva!
73 éves korában meghalt az NFL legendás rúgójátékosa, Tom Dempsey, aki a 63 yardos rekordja mellett arról volt híres, hogy a jobb kezén és lábán ujjak nélkül született.

Dempsey márciusban került be a New Orleans-i Lambeth House nevű nyugdíjas otthonba, ahol 15 másik lakossal együtt megfertőződött a koronavírussal. Egy ideig úgy tűnt, legyőzi a betegséget, vasárnap azonban távozott az élők sorából.

Dempsey - aki a New Orleans Saint színeiben 1970. november 8-án rekordméretű 63 yardos field goalt lőtt a Detroit Lions ellen - arról volt híres, hogy jobb kezén és lábán ujjak nélkül született, azonban a küzdeni tudásának és a különleges cipőjének köszönhetően így is bekerült a profik közé.

Tom Dempsey tíz évet játszott az NFL-ben, a New Orleans Saints, a Philadelphia Eagles, a Los Angeles Rams, a Houston Oilers és a Buffalo Bills rúgójátékosa is volt.

Dempsey 1970-es field goal-rekordját Jason Elam tudta beállítani 1998-ban, később Sebastian Janikowski és David Akers is beállította a csúcsot. Legendás játékos rekordját végül a Denver Broncos rúgója, Matt Prater döntötte meg 2013-ban egyetlen yarddal a Tennessee Titans elleni mérkőzésen.