Több mint 33 ezer dollárért kelt el Kobe Bryant törölközője

Horizontal
Kobe Bryant utolsó meccse a Lakersben
Vágólapra másolva!
Egy vasárnapi árverésen több mint 33 ezer dollárt (körülbelül 10,66 millió forintot) fizettek a januárban elhunyt legendás kosárlabdázó, Kobe Bryant törölközőjéért, melyet a búcsúmérkőzésén használt.

A Los Angeles Lakersszel ötszörös NBA-bajnok játékos 2016. április 13-án játszotta utolsó meccsét, melyen 60 pontot szerzett a Utah Jazz ellen. A most elárverezett törölközőt a találkozó végén mondott búcsúbeszéde során a nyakában viselte, majd a rajongók közé dobta. A szurkolók körében az egyébként hétköznapi használati tárgyból szinte felbecsülhetetlen értékű relikvia lett, mely az elmúlt években többször is gazdát cserélt.

Kobe Bryant utolsó meccse a Lakersben Forrás: AFP/Frederic J. Brown

Az elmúlt hétvégén egy online árverésen lehetett licitálni rá és végül 33 077,16 dollárért kelt el. A vevő nevét az aukciós ház nem hozta nyilvánosságra, a cég vezetője azonban a CNN-nek azt elárulta, hogy a férfi a Los Angeles Lakersszel kapcsolatos emléktárgyak legnagyobb gyűjtője és a jövőben szeretne egy Lakers-múzeumot nyitni.

A törölköző mellett a győztes licitáló Bryant búcsúmeccsének két belépőjegyéhez is hozzájutott.

A kétszeres olimpiai bajnok Kobe Bryant január 26-án 13 éves lányával, Giannával és hét másik emberrel együtt veszítette életét, miután helikoptere lezuhant a kaliforniai Calabasas térségében.