Vágólapra másolva!
John Sullivan, az Egyesült Államok moszkvai nagykövete azt mondta, hogy országa hálás Oroszországnak, amiért olyan jégkorongozókat nevel ki, mint amilyen Alekszandr Ovecskin, az észak-amerikai profiliga (NHL) sztárja.

"A jégkorong az, ami egyesíti az amerikaiakat és az oroszokat. Nagy hokirajongó vagyok gyermekkorom óta, és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy nálunk játszik egy ekkora tehetség" - idézte a RIA Novosztyi orosz hírügynökség a diplomata szavait.

Alekszandr Ovecskin az NHL egyik legnagyobb sztárja Forrás: AFP/2019 Getty Images/Patrick Smith

A Washington Capitals 34 éves ásza az orosz válogatottal háromszor nyert világbajnokságot, amerikai klubcsapatával 2018-ban Stanley Kupa-győztes lett, s nyolcszoros gólkirály az NHL-ben. A koronavírus-járvány miatt március 12-én félbeszakított bajnokságban 48 gólnál jár, ezzel holtversenyben első.

Ovecskin 706 gólt ütött eddig az NHL-ben, kettő választja el az örökranglista hetedik helyén álló Mike Gartnertől, és 188 találat hiányzik neki, hogy utolérje az éllovas, 894-szer eredményes Wayne Gretzkyt. Az orosz sztárnak - ha hasonló ütemben folytatja a gólgyártást - nagyjából négy idényre volna még szüksége, hogy megdöntse a megdönthetetlennek tartott rekordot.