Koronavírus miatt kómában fekszik egy NBA-sztár édesanyja

Minnesota Timberwolves v Detroit Pistons GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
DETROIT, MICHIGAN - NOVEMBER 11: Karl-Anthony Towns #32 of the Minnesota Timberwolves plays against the Detroit Pistons at Little Caesars Arena on November 11, 2019 in Detroit, Michigan. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kómában fekszik az NBA-ben szereplő Minnesota Timberwolves játékosának, Karl-Anthony Townsnak az édesanyja, akinél a napokban mutatták ki, hogy a szervezetét megtámadta a koronavírus.

A kétszeres All-Star-válogatott center a közösségi oldalán megosztott videóban számol be az eddig történtekről. Elmondja, hogy az édesanyja a múlt hét elején nem érezte jól magát, majd napról napra gyorsan romlott az állapota. Most egy intenzív osztályon fekszik, és az orvosok azon dolgoznak, hogy lentebb tudják vinni a lázát, ami a 39,4 fokot is elérte.

"Le tudjuk győzni, de ez egy nagyon komoly dolog, minden figyelmeztetést be kell tartanunk – írja. – Abban a reményben osztom meg a történetemet, hogy mindenki otthon van. Több felszerelésre van szükségünk, hogy segíteni tudjuk az első vonalban küzdő orvosokat. Köszönet az orvosi csapatnak, amelyik az édesanyámat segíti. Ti vagytok az igazi hősök. Mindannyiunkért imádkozom ezekben a nehéz időkben" – zárja végül.

Townst a 2015-ös drafton az első helyen választotta ki a Minnesota Timberwolves, és azóta is a klub legnagyobb sztárjának számít. A 211 centi magas centert első szezonja végén az év újoncának választották az NBA-ben, 2018-ban és 2019-ben pedig az All-Star-gálán is pályára léphetett.