Vágólapra másolva!
Egy Justin nevű, 39 éves, koronavírussal kezelt férfi végezheti majd el a kezdődobást az Oakland Athletics profi baseballcsapat 2020-as szezonnyitó mérkőzésén.

A profi ligában (MLB, Major League Baseball) szereplő csapat tulajdonosa, Dave Kaval azt követően ajánlotta fel a nem mindennapi lehetőséget Justinnak, hogy az az Athletics emblémájával ellátott sapkában posztolt – meglehetősen őszintén – a kórházi ágyból.

"Elkaptam. Figyeljetek oda erre a dologra, emberek. Én egy nagyon egészséges 1-es típusú diabéteszes vagyok. A testem nagyon jól bírta a küzdelmet, de ez akkor is szétrúgta a s...gem. Ne legyetek hülyék. Maradjatok otthon" – írta.

Eztán jött Dave Kaval, aki az összes Athletics-drukker nevében jobbulást kívánt, majd felajánlotta az első dobás lehetőségét a nyítónapon (Opening Day).

Ez idén eredetileg március 26-án lett volna (soha ennyire korán nem volt még a szezonkezdés), a koronavírus-járvány miatt azonban valamikor május közepén lesz leghamarabb. Az Opening Day valóságos nemzeti ünnepnek számít az Egyesült Államokban, 1910 óta már éppen egy tucatnyi amerikai elnököt ért a megtiszteltetés, hogy a nap egy kiemelt mérkőzésén elvégezze a kezdődobást.