A világ egyik legjobb kosárlabdázója is elkapta a koronavírust

Milwaukee Bucks v Brooklyn Nets GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
Kevin Durant (jobbról a második) eddig egy percet sem játszott a Brooklyn Nets színeiben
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Brooklyn Nets játékosa, Kevin Durant is elkapta a koronavírust.

A kétszeres bajnok játékos az Athletic.com oldalnak nyilatkozott arról, hogy pozitív lett a tesztje, rajta kívül három csapattársa is elkapta a vírust. A négy fertőzött kosaras közül hárman tünetmentesek (köztük Durant is), mindannyian karanténba kerültek, a csapat orvosai kezelik őket. Ezzel már hétre nőtt az koronavírusos NBA-játékosok száma, korábban Rudy Gobert és Donovan Mitchell (mindkettő Utah Jazz) és Christian Wood (Detroit Pistons) produkáltak pozitív tesztet.

Durant 2007-ben került a ligába, 2016-ig az Oklahoma City Thundernél játszott, ahol négyszer lett az NBA pontkirálya,

2014-ben pedig megválaszották a bajnokság legértékesebb játékosának (MVP).

2016-ban a Golden State Warriorshoz igazolt, amellyel 2017-ben és 2018-ban is bajnoki címet nyert, mindkétszer kiérdemelte a finálé legjobbjának járó Bill Russell-trófeát. 2019-ben a Toronto Raptors elleni bajnoki döntő 5. mérkőzésén súlyos sérülést szenvedett, amikor elszakadt az Achilles-ina.

Kevin Durant (balrról a második) eddig egy percet sem játszott a Brooklyn Nets színeiben Forrás: AFP/2020 Getty Images/Al Bello

Ezt követően (Kyrie Irvinggel együtt) a Brooklyn Netshez igazolt, de a sérülése miatt eddig nem lépett pályára új klubjában.

Az amerikai válogatottal 2010-ban világbajnokságot, 2012-ben és 2016-ban pedig olimpiát nyert a 31 éves erőcsatár.