Vágólapra másolva!
A koronavírus terjedése miatt Észak-Amerikában is megállt a sportélet. A leleményes játékosok és csapatok azonban így is megtalálták a módját a szórakoztatásnak, csak éppen virtuálisan.

Az NHL-ben szereplő Montreal Canadiens úgy döntött, mindenképpen "lejátssza" az Anaheim Ducks elleni mérkőzését. Természetesen mivel a liga szünetel a járvány miatt, ezért ezt csak a virtuális valóságban tudta megtenni az NHL20 videojáték segítségével, az összecsapást pedig élőben közvetítette. Egyik csapatot sem irányította senki, teljes szimulációra bízták a meccs alakulását.

A rövidített "találkozó" első harmadban Dale Weise szerzett vezetést az NHL rekordbajnokának, majd a második játékrészben Artturi Lehkonen duplázta meg az előnyt. A záróharmad elején Michael Del Zottóról pattant be a korong a saját kapujába, ezzel már 3-0 volt a Canadiensnek, a Ducks végül az utolsó percben szerzett egy becsületgólt Josh Manson révén.

Pontok természetesen nem járnak ezért a valóságban, csak abban reménykedhetünk, hogy minél hamarabb visszatérnek a csapatok az igazi jégre.