A UFC továbbra sem adja meg magát a koronavírusnak

UFC Fight Night Sao Paulo
11/16/2019 - UFC Fight Night Sao Paulo- Wrestler Antonio Arroyo detail red glove against Sergio Sergipano detail blue glove in the medium-weight category. Photo: Marcello Zambrana / AGIF
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb kevert harcművészetekkel foglalkozó promóciós szervezete, a UFC egy harcot már sikerrel vívott meg a koronavírus-járvánnyal szemben, másodjára azonban már lehet, hogy alul marad. 

A szervezet első embere, Dana White amerikai idő szerint szombaton este jelentette be, hogy a koronavírus-járvány európai terjedése miatt egészen biztosan nem fog sor kerülni a március 21-re Londonba meghirdetett UFC Fight Night 171 néven futó gálára.

White azonban nem tett le a rendezésről, csak éppen a londoni O2 Arena helyett egy új helyszínt keres a gálának, ami várhatóan az Egyesült Államokban lesz – ahol egyébként ugyancsak rohamosan terjed a járvány.

További nehézséget jelenthet, hogy az USA az uniós tagállamok után beutazási tilalmat rendelt el a Nagy-Britanniából érkezőkkel szemben is, márpedig a főmérkőzésen az amerikai Tyron Woodley ellenfele a brit Leon Edwards lenne, aki viszont jelen állás szerint nem léphet be az Egyesült Államok területére.

Múlt hét végén a UFC 248 gálát már beárnyékolta a koronavírus-járvány, de a fertőzés gócpontjából, a kínai Hupej tartományból időben kiemenekített kínai világbajnok, Zsang Weili ketrecbe tudott lépni, és egy nagyszerű mérkőzésen le is győzte kihívóját, a lengyel Joanna Jędrzejczyket.