Megegyezett a játékosokkal az NFL a kollektív szerződésről

Indianapolis Colts v Tampa Bay Buccaneers GettyImageRank3 SPORT nfl tampa indianapolis colts AMERICAN FOOTBALL tampa bay bucs buccaneers rayjay raymond james indy colts
A Raymond James Stadion ad otthont a 2021-es Super Bowlnak
Vágólapra másolva!
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő játékosok vasárnap elfogadták az új kollektív szerződést, amely a 2030-as idény végéig érvényes.

A tervezetet 1019:959-es aránnyal fogadták el, vagyis a szavazásra jogosult nagyjából 2500 játékos több mint húsz százaléka nem voksolt. Az új kollektív szerződés egyik legfontosabb pontja, hogy a játékosok nagyobb - de legfeljebb 48,8 százalékos - részesedést kapnak a liga bevételeiből.

A rájátszásba már az idei szezontól főcsoportonként hét csapat kerül be, jövőre pedig a tulajdonosoknak lehetőségük lesz 16 helyett 17 mérkőzésre bővíteni az alapszakaszt. További fontos változás, hogy a keretet 53-ről 55 fősre, a meccskeretet pedig 46-ról 48 fősre növelték, illetve emelkedik a játékosok minimálbére is.

A liga és a csapattulajdonosok már korábban elfogadták az új, 439 oldalas megállapodást. A szezon a jelenlegi tervek szerint szeptember közepén kezdődik.