Online játssza le hátralevő meccseit az egyik NBA-csapat

Devin Booker, a Phoenix Suns All-Star hátvédje virtuális formájában
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) is szünetel, a küzdelmek azonban mégsem maradnak el teljesen, csupán a valóságból a virtuális térbe kerülnek át.

A bajnokságot helyi idő szerint szerda este szüntette be Adam Silver komisszár, miután kiderült, hogy a Utah Jazz francia centere, Rudy Gobert pozitív vírustesztet produkált. Az éppen folyamatban lévő meccseket még befejezték, a többit viszont azonnal hatállyal elnapolták. Gobert mellett a Jazz másik All-Star játékosa, Donovan Mitchell is megfertőzödött, a többiek tesztje azonban negatív lett, akárcsak a Utah utolsó ellenfelének, a Toronto Raptors játékosainak. Ettől függetlenül az alapszakasz meccseit elhalasztották, és az sem biztos, hogy bármikor le fogják játszani.

Devin Booker, a Phoenix Suns All-Star hátvédje virtuális formájában Forrás: dexerto.com

Erre a problémára talált ki egy meglehetősen szokatlan megoldást a Phoenix Suns csapata. Az évek óta szörnyen teljesítő klub idén végre felszállóágra került és még mindig harcban állt a rájátszásért, a szurkolók érthető módon csalódottak, hogy minden bizonnyal véget ért számukra a pozitív fordulatot hozó szezon. A Sunsnál viszont rájuk is gondoltak, amikor bejelentették, hogy

hátralevő meccseiket online, az NBA 2K20 nevű videojátékkal fogják lejátszani.

Arról egyelőre nincs infó, hogy valaki irányítja-e majd a csapatot, vagy teljes szimulációról lesz szó, az viszont biztos, hogy a meccseket online közvetítik a Twitch nevű platformon.