Megszólalt az NBA vezetője az esetleges folytatás kapcsán

NBA Commissioner Adam Silver Press Conference GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
OAKLAND, CA - JUNE 01: NBA Commissioner Adam Silver speaks to the media before Game 1 of the 2017 NBA Finals at ORACLE Arena on June 1, 2017 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ronald Martinez/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárligában (NBA) is van már koronavírusos beteg, ezért magyar idő szerint csütörtök hajnalban felfüggesztették az összes mérkőzést, az NBA teljesen leállt. A liga első embere, Adam Silver azt mondta, hogy a helyzetet folyamatosan figyelik, konzultálnak egészségügyi szakemberekkel, a kormány tisztviselőivel, és adott esetben 30 nap múlva tovább folytatódhatnak az alapszakasz küzdelmei.

Az 57 éves sportvezető nyílt levelet írt a kosárlabda szerelmeseinek, amelyben azt mondta:

„Ezt a döntést (liga leállása – a szerk.) az egészség védelme, a szurkolók, játékosok, a meccseken dolgozók és a hétköznapi emberek jól léte miatt hoztuk meg. A leállás legalább 30 napig érvényben marad, és azon vagyunk, hogy folytassuk a szezont akkor, amikor ez biztonságossá válik minden szempontból."

Silver egy interjúban arra is kitért, hogy az is elképzelhető, hogy nem tudják befejezni az idényt, de egyelőre minden nagyon képlékeny a fennálló helyzet miatt.