A koronavírussal viccelődött az NBA-sztár, ő lett az első fertőzött - videó

Horizontal BASKETBALL
(FILES) In this file photo taken on December 04, 2019 Utah Jazz center Rudy Gobert signs autographs after warm ups, before a NBA game against Los Angeles Lakers in Salt Lake City, Utah. - The NBA will suspend play starting on Thursday after a Utah Jazz player preliminarily tested positive for the new coronavirus, the league said March 11, 2020. The test result was reported shortly before Utah's game against the Thunder in Oklahoma City was to begin, and that game was abruptly postponed. The NBA did not name the player who had tested positive, but several US media outlets reported it was French defensive standout Rudy Gobert, who was listed first as questionable for the game and then as out with illness. (Photo by GEORGE FREY / AFP)
Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) vezetője, Adam Silver bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggesztik a bajnokságot, mert egy játékosnál koronavírust diagnosztizáltak.

Később kiderült, hogy a Utah Jazz All-Star centeréről, Rudy Gobert-ről van szó, aki az Oklahoma City Thunder elleni mérkőzés reggelén rosszullétre panaszkodott. A két csapat már készen állt a meccsre, ám nem sokkal a kezdés előtt bejelentették, hogy elmarad az összecsapás. A játékosokat karanténba helyezték a csarnokban, ahol később a Jazz másik All-Star játékosánál, Donovan Mitchellnél is kimutatták a vírust.

Gobert egyébként néhány nappal ezelőtt nyilvánosan viccelődött a koronavírussal, amikor egy sajtótájékoztató után összefogdosta az összes mikrofont.

Az NBA azonnali hatállyal felfüggesztett minden mérkőzést, az éppen zajlókat még befejezték. A Cleveland Cavaliers, a New York Knicks, a Toronto Raptors, a Boston Celtics és a Detroit Pistons játékosainak karanténba kell vonulniuk, ők játszottak az elmúlt 10 napban a Utah Jazzel.