Lezárják az amerikai ligák öltözőit

Miami Heat v Indiana Pacers GettyImageRank2 People Anticipation SPORT HORIZONTAL Full Length Basketball - Sport Sitting USA One Person Indianapolis Locker Room Indiana Pacers Miami Heat - Basketball Team NBA Bankers Life Fieldhouse NBA Pro Basketball 2015
Új szabályok lépnek életbe az öltözők környékén
Vágólapra másolva!
Az NBA, az NHL, az MLB és az MLS is limitálja azoknak a személyeknek a számát, akik beléphetnek a csapatok öltözőibe és klubházaiba annak érdekében, hogy sikerüljön meggátolni a koronavírus terjedését.

A négy liga hétfőn adott ki közös közleményt, miután szakemberekkel konzultáltak a döntéshozók.

Ennek értelmébe az öltözőkbe és a klubházakba a meccsek előtt és után is csak a játékosok és a legszükségesebb személyzet teheti be a lábát.

Új szabályok lépnek életbe az öltözők környékén Forrás: AFP/2015 Getty Images/Andy Lyons

Az intézkedések már kedden életbe is lépnek, interjúkat sem lehet az öltözőkben csinálni, csak a kijelölt helyeken és a riportereknek megadott távolságot kell tartaniuk a játékosoktól.

A Miami Heat csapata hétfőn tartotta szokásos éves gáláját, a bejáratnál a pezsgő mellett kézfertőtlenítőket is osztottak. Az NBA-ben egyébként a következő két napban újabb lépések várhatóak, erről egyeztetnek majd a tulajdonosok és az orvosi stábok.

Az NHL-ben is jöhetnek drasztikus lépések, ugyanis Santa Clara államban felfüggesztették az 1000-nél több néző előtt zajló sporteseményeket, ez pedig elvileg a San Jose Sharks hazai meccseit is érinti.