Vágólapra másolva!
Stephen Curry 58 kihagyott mérkőzés után tért vissza, de nem tudta győzelemre vezetni a Golden State Warriorst a címvédő Toronto Raptors ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) csütörtöki játéknapján.

A liga legértékesebb játékosának (MVP) két alkalommal is megválasztott kosaras 23 pontot szerzett, valamint adott hét gólpasszot és leszedett hét lepattanót, csapatának azonban nem volt esélye a kanadai bajnokkal szemben, amelyben Norman Powell karriercsúcsot jelentő 37 ponttal zárt.

Steph Curry visszatért, a Golden State ismét kikapott Forrás: AFP/2020 Getty Images/Ezra Shaw

Könnyedén nyerte a Houston Rockets elleni nyugati rangadóját a Los Angeles Clippers, igaz, a texasiak megkönnyítették a kaliforniaiak dolgát, ugyanis 42 triplakísérletükből mindössze hét volt sikeres. Ilyen rossz hatékonysággal (16,7 százalék) 2017 óta nem dobtak a Rockets-játékosok a hárompontos vonalon kívülről - legalább 40 kísérlet esetén. A Clippers sorozatban a hatodik sikerét aratta.

A Philadelphia 76ers több mint egy hónap után, egymás utáni kilenc vereséget követően tudott újra idegenben nyerni. A Sacramento Kings otthonában két legjobbja, Joel Embiid és Ben Simmons nélkül diadalmaskodott, ráadásul 2015 óta először nyert Kalifornia állam fővárosában.

Kosárlabda, NBA, a csütörtöki játéknap eredményei:
Golden State Warriors-Toronto Raptors 113-121
Houston Rockets-Los Angeles Clippers 105-120
Sacramento Kings-Philadelphia 76ers 108-125
Charlotte Hornets-Denver Nuggets 112-114