Mexikóvárosban rendeznek NFL-meccset a következő szezonban

Cleveland Browns v Arizona Cardinals GettyImageRank3 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
Az Arizona Cardinals az egyik hazai meccsét Mexikóvárosban játssza a következő szezonban
Vágólapra másolva!
Az Arizona Cardinals az idei szezonban egyik hazai mérkőzését Mexikóvárosban játssza a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL).

A klubnak egy találkozóját mindenképpen az Egyesült Államok határain kívül kellett lejátszania 2023-ig cserébe azért, hogy abban az évben a Cardinals stadionjában rendezik az NFL döntőjét, azaz a Super Bowlt.

Az Arizona Cardinals az egyik hazai meccsét Mexikóvárosban játssza a következő szezonban Forrás: AFP/2019 Getty Images/Christian Petersen

Az Arizona nem először lép pályára a mexikói fővárosban, ugyanis 2005-ben az NFL történetének első határon túli összecsapásán is érintett volt, akkor - szintén pályaválasztóként - 103 467 néző előtt 31-19-re legyőzte a San Francisco 49ers csapatát az Azték Stadionban.

A mexikói összecsapás időpontját és "vendégcsapatát" márciusban jelölik ki.

Az NFL 2020-as szezonjában öt alapszakasz-mérkőzést rendeznek az Egyesült Államokon kívül. Londonban a Wembley Stadionban mindkétszer a Jacksonville Jaguars lesz a házigazda, míg a Tottenham Hotspur arénájában egyszer a Miami Dolphins, egyszer pedig az Atlanta Falcons lesz a hazai csapat, a vendégegyüttesek és a pontos dátumok még ezekben az esetekben sem ismertek.