Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján a Winnipeg Jets 5-1-re győzött Ottawában, nagyban köszönhetően Mark Scheifele mesterhármasának.

A center az első harmadban 1:11 perc alatt duplázott, harmadik góljára azonban a mérkőzés utolsó előtti percéig várnia kellett. Addig sem unatkozott, szűk kilenc perccel a vége előtt egy játékmegszakításnál épp az ellenfél kispadja előtt pihent, amikor a Senators keményfiúja, Scott Sabourin lelocsolta őt. Ezt a játékvezetők is észrevették, a gesztust pedig végleges kiállítással díjazták.

A Los Angeles Kings pocsék szezont fut, éppen ezért kiárusítja idősebb játékosait, így pedig a fiatalok is szóhoz jutnak. Például a rendkívül tehetséges, de már 20 évesen is krónikus hátsérüléssel bajlódó Gabriel Vilardi is, aki végre bemutatkozhatott a Florida Panthers ellen, és ha már megadatott neki a lehetőség, nem vesztegette az idejét. Kevesebb, mint 10 másodpercet töltött a jégen, amikor megszerezte élete első gólját, majd a második harmadban egy gólpasszt is kiosztott, főszerepet vállalt csapata 5-4-es győzelmében.

Megszakadt a Tampa Bay Lightning tizenegymeccses győzelmi sorozata, amely 5-3-ra kikapott a Vegas Golden Knights otthonában. A hazaiaknál az éppen a Kingstől megszerzett védő, Alec Martinez góllal debütált új csapatában.

Alekszandr Ovecskin gólnélküli sorozatának is vége, az orosz szupersztár a Montreal Canadiens ellen köszönt be ismét, ezzel már 699 NHL-es gólnál jár, a Washington viszont ismét kikapott otthon.

A vendégeknél Max Domi a hosszabbításban jegyzett gólpasszával megszerezte karrierje 245. NHL-pontját, ugyanennyit szerzett édesapja, a híres Tie Domi is, igaz, neki ehhez 1020 meccs kellett, míg Maxnek mindössze 367.

A Toronto Maple Leafs svéd szélsője, William Nylander pedig lehagyta apját, ugyanis a Pittsburgh ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen meglőtte szezonbeli 27. gólját, míg Michaelnek 26 volt a legtöbb még a 2006-07-es idényben.

Eredmények:
Columbus Blue Jackets-Philadelphia Flyers 3-4, hosszabbítás után
New Jersey Devils-San José Sharks 2-1
Toronto Maple Leafs-Pittsburgh Penguins 4-0
Washington Capitals-Montréal Canadiens 3-4, hosszabbítás után
Ottawa Senators-Winnipeg Jets 1-5
St. Louis Blues-Arizona Coyotes 1-0
Vegas Golden Knights-Tampa Bay Lightning 5-3
Los Angeles Kings-Florida Panthers 5-4