Hiába zsákolt 226 centis kosarast átugorva, a sikerhez kevés volt - videó

2020 NBA All-Star - AT&T Slam Dunk GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL, Aaron Gordon
CHICAGO, ILLINOIS - FEBRUARY 15: Aaron Gordon #00 of the Orlando Magic and Tacko Fall of the Boston Celtics embrace after a dunk in the 2020 NBA All-Star - AT&T Slam Dunk Contest during State Farm All-Star Saturday Night at the United Center on February 15, 2020 in Chicago, Illinois. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az egyéni versenyszámokkal folytatódott szombaton Chicagóban az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) All Star-hétvégéje.

A leglátványosabb számot, azaz a zsákolóversenyt, Derrick Jones Jr., a Miami Heat játékosa nyerte, aki a döntőben egyetlen ponttal előzte meg összesítésben Aaron Gordont az Orlando Magicból.

Utóbbinak - aki 2016-ban is második lett - az sem segített, hogy a liga legmagasabb emberét, a 226 centiméteres Tacko Fallt átugorva mutatott be egy zsákolást.

A hárompontos dobó versenyt Buddy Hield nyerte a Sacramento Kingsből, míg az ügyességi vetélkedőben - amelyben labdavezetés, passzolás és dobás is van - Bam Adebayo (Miami Heat) diadalmaskodott.

Az All Star-hétvégét vasárnap LeBron James és Jannisz Antetokunmpo csapatainak gálamérkőzése zárja.

A gálán több változtatás is életbe lép a január 26-án elhunyt Lakers-legenda, Kobe Bryant emlékére. Az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a mérkőzést.