Társoldalunk:

Ez a legaljasabb dolog, amit egy hokimeccsen el lehet követni - videó

2020.02.14. 18:50

A Tampa Bay Lightning hazai jégen 3-1-re verte péntekre virradóra az Edmonton Oilerst, de a mérkőzés nem a gólok miatt marad emlékezetes.

Hanem a kanadai csapat szélsőjének, Zack Kassiannek az alig értelmezhető viselkedése miatt. Kassian a palánk mellett összegabalyodott saját csapattársával, Josh Archibalddal és a hazaiak védőjével, Erik Cernakkal, majd, amikor kiszabadult, utóbbit mellbe rúgta a korcsolyájával. 

A mozdulat nemcsak sunyi, de kirívóan veszélyes is, hiszen a borotvaéles pengével nagyon könnyen súlyos sérülést lehet okozni. Cernaknak szerencséje volt, mert a mez alatti protektor megvédte, de, ha Kassian rúgása olyan helyen éri, ahol nincs védőfelszerelés, annak nagyon rossz vége lehetett volna. Az NHL játékosok biztonságáért felelős bizottsága várhatóan nem is fogja szó nélkül hagyni az esetet, amit a mérkőzésen nem büntettek, mert egyik játékvezető sem vette észre.

Kassian mostanában egyébként is visszaesőnek számít, miután január közepén rommá verte a Calgary Flames All-Star-játékosát, Matthew Tkachukot.