Ez a legaljasabb dolog, amit egy hokimeccsen el lehet követni - videó

Vancouver Canucks v Edmonton Oilers GettyImageRank1 SPORT ICE HOCKEY national hockey league bestpix bestof topix
EDMONTON, AB - NOVEMBER 30: Connor McDavid #97 and Zack Kassian #44 of the Edmonton Oilers celebrate Kassians goal against the Vancouver Canucks at Rogers Place on November 30, 2019 in Edmonton, Canada. Codie McLachlan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning hazai jégen 3-1-re verte péntekre virradóra az Edmonton Oilerst, de a mérkőzés nem a gólok miatt marad emlékezetes.

Hanem a kanadai csapat szélsőjének, Zack Kassiannek az alig értelmezhető viselkedése miatt. Kassian a palánk mellett összegabalyodott saját csapattársával, Josh Archibalddal és a hazaiak védőjével, Erik Cernakkal, majd, amikor kiszabadult, utóbbit mellbe rúgta a korcsolyájával.

A mozdulat nemcsak sunyi, de kirívóan veszélyes is, hiszen a borotvaéles pengével nagyon könnyen súlyos sérülést lehet okozni. Cernaknak szerencséje volt, mert a mez alatti protektor megvédte, de, ha Kassian rúgása olyan helyen éri, ahol nincs védőfelszerelés, annak nagyon rossz vége lehetett volna. Az NHL játékosok biztonságáért felelős bizottsága várhatóan nem is fogja szó nélkül hagyni az esetet, amit a mérkőzésen nem büntettek, mert egyik játékvezető sem vette észre.

Kassian mostanában egyébként is visszaesőnek számít, miután január közepén rommá verte a Calgary Flames All-Star-játékosát, Matthew Tkachukot.