Houstonban elhitték, hogy 1,6 másodperccel a vége előtt győztes kosarat dobtak

Utah Jazz v Phoenix Suns GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL nba
PHOENIX, ARIZONA - OCTOBER 28: Donovan Mitchell #45 of the Utah Jazz congratulates Bojan Bogdanovic #44 after scoring against the Phoenix Suns during the second half of the NBA game at Talking Stick Resort Arena on October 28, 2019 in Phoenix, Arizona. The Jazz defeated the Suns 96-95. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Jazzben a horvát Bojan Bogdanovic volt a nyerőember: a 30 éves irányító a végső dudaszó pillanatában dobott hárompontost, mellyel nyert a Utah.

Két összecsapáson is egyetlen pont döntött: a Boston az Oklahoma City, a Jazz a Houston Rockets otthonában diadalmaskodott. Előbbi mérkőzésen a 27 pontos Kemba Walker a hajrában két kulcsfontosságú triplát is elsüllyesztett a Thunder gyűrűjében, sorozatban hetedik győzelmét szerezve csapatának.

A Houston-Utah meccsen James Harden tripla duplát - három statisztika mutatóban is kétszámjegyű eredményt - ért el (28 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), ám ez és csapattársa, Russell Westbrook 39 pontja is kevésnek bizonyult a texasiak sikeréhez. A Jazzben Jordan Clarkson a kispadról beszállva 30, Donovan Mitchell kezdőként 24 pontig jutott. A Utah negyedik, a Rockets ötödik helyen áll a nyugati főcsoportban.

A meccs utolsó percei:

Az Atlanta Hawks kétszeri hosszabbítást követően nyert a vendég New York Knicks ellen az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján. A győzelem fő letéteményese Trae Young volt, aki 48 pontjából tizenegyet a második ráadásban szerzett. John Collins 32 ponttal és 16 lepattanóval segítette csapatát. A Knicks négy győzelem után szenvedett ismét vereséget.

A Washington otthonában diadalmaskodó Memphis Grizzliesben Ja Morant pályafutása első tripla dupláját jegyezte (27 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), míg a játéknap legnagyobb különbségű győzelmét a Clippers aratta: a Los Angeles-i együttes az előző döntő legértékesebb játékosa, Kawhi Leonard nélkül nyert Clevelandben 41 ponttal.

Eredmények:
Atlanta Hawks-New York Knicks 140-135, kétszeri hosszabbítás után
Oklahoma City Thunder-Boston Celtics 111-112
Philadelphia 76ers-Chicago Bulls 118-111
Washington Wizards-Memphis Grizzlies 99-106
Houston Rockets-Utah Jazz 113-114
Cleveland Cavaliers-Los Angeles Clippers 92-133
Portland Trail Blazers-Miami Heat 115-109