Vágólapra másolva!
A Utah Jazz megszakította ötmeccses vereségsorozatát, miután 117-114-re legyőzte otthon a Portland Trail Blazerst az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján. Igaz, ezt megköszönheti három játékvezetőnek, akik megmagyarázhatatlan módon nem adták meg a vendégek egyenlítő kosarát.

A Jazz 116-114-re vezetett, viszont a Blazers az egyenlítésért támadhatott az utolsó másodpercekben. Az oregoniak All-Star irányítója, az elmúlt időben szenzációsan játszó Damian Lillard kapta meg a labdát, és egy remek betöréssel próbált egalizálni, ziccerét azonban blokkolta a Utah szintén All-Star centere, Rudy Gobert. Igaz, hogy szabálytalanul, amit szabad szemmel is tökéletesen lehet látni, még visszajátszás sem kell hozzá. A szabály ugyanis úgy szól, hogy ha egy dobási kísérlet érinti a palánkot, onnantól a védő már nem érhet hozzá, ha mégis így tesz, akkor meg kell adni a kosarat.

A játékvezetők azonban nem látták/nem akarták látni a napnál is világosabb szabálytalanságot, így a Jazz végül behúzta a meccset, hiába szórt Lillard addig is 42 pontot. A mérkőzés után a bírók is elismerték, hogy tévedtek, ez viszont aligha segít a Portlanden, amely a rájátszásba jutásért küzd.

Nincs ilyen gondja a címvédő Toronto Raptorsnak, amely 115-106-ra nyert az Indiana Pacers otthonában, sorozatban 13. sikerét aratva és ezzel továbbjavítva a klubrekordot. A Philadelphia 76ers a török Furkan Korkmaz 34 pontos karriercsúcsával győzte le a Memphis Grizzliest, a Phoenix Sunsban Kelly Oubre Jr. nyújtotta élete legjobbját (39 pont), vezetésével az együttes kiütötte a Russell Westbrookot nélkülöző Houston Rocketset.
Bradley Beal utolsó másodperces kosarával nyert a Washington Wizards a Dallas Mavericks ellen, az All-Star-gáláról érthetetlen módon lemaradó hátvéd 28 pontot szerzett.

Eredmények:
Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 119-107
Washington Wizards - Dallas Mavericks 119-118
Boston Celtics - Atlanta Hawks 112-107
Indiana Pacers - Toronto Raptors 106-115
Phoenix Suns - Houston Rockets 127-91
Sacramento Kings - Miami Heat 105-97
Utah Jazz - Portland Trail Blazers 117-114