Vágólapra másolva!
Miami után a következő évben is Florida állambeli település ad otthont az NFL legfontosabb mérkőzésének, a Super Bowlnak. Ha azt nézzük, hogy ez az esemény több egyszerű sportrendezvénynél az USA-ban, akkor minimum meglepő a 2021-es helyszínválasztás.

Mint ismeretes, a 2020-as Super Bowlt egy szenzációs utolsó negyedbeli fordításnak köszönhetően a Kansas City Chiefs nyerte a San Francisco 49ers ellen a Hard Rock Stadionban, Miamiban. A szervezők igyekeztek a nagy számú spanyol ajkú helyi közösséget is megszólítani. A hagyományos Halftime Show sztárfellépői Jennifer López és Shakira voltak.

A tampai Raymond James Stadion adhat otthont a 2021-es Super Bowlnak Forrás: AFP/2019 Getty Images/Julio Aguilar

Az eseményeket több mint százmillióan követték Amerika-szerte a televízióban. Nem meglepő, hogy az egyes nagyvárosok sorban állnak a rendezéséért. Ezért is hathat meglepően, hogy a következő, 55. Super Bowlt ugyanabban az államban rendezik, mint az ideit.

Miami után legközelebb is egy másik floridai nagyváros, Tampa adhat otthont az eseménynek.

A két város légvonalban 330 kilométerre van egymástól - ez nem távolság az USA-n belül.

A Raymond James Stadion a Tampa Bay Buccaners otthona. Mivel a legutóbbi tíz szezonból nyolc alkalommal is több vereségük volt, mint győzelmük, ezért csoda lenne, ha a szurkolók hazai csapatot láthatnának az 56. Super Bowlon.