40 éves játékos volt a keddi nap sztárja az NHL-ben - videó

San Jose Sharks v Arizona Coyotes GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
GLENDALE, ARIZONA - JANUARY 14: Joe Thornton #19 of the San Jose Sharks shoots the puck against the Arizona Coyotes during the second period of the NHL game at Gila River Arena on January 14, 2020 in Glendale, Arizona. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Összesen 13 mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján. Két szempontból is különösen érdekes volt ez a forduló, a Washington Capitals szupersztárja, Alekszandr Ovecskin már 698 gólnál jár az NHL-ben, míg a 40 éves Joe Thornton a liga történetének 14. játékosaként érte el az 1500 pontos álomhatárt.

A 40 éves Joe Thornton a liga történetének 14. játékosaként érte el az 1500 pontos álomhatárt, miután két gólt készített elő a Calgary ellen. Csapata, a San Jose 3-1-re nyerte a meccset.

Alekszandr Ovecskin mesterhármassal segítette győzelemhez a Washingtont, az orosz támadó 1-2-es állást követően a harmadik harmadban 4:24 perc alatt állította be a 4-2-es végeredményt. Ovecskin már 698 találatnál jár a ligában.

Zach Werenski a hosszabbítás második percének a végén szerezte Columbusban a mérkőzés egyetlen találatát, amellyel nyert a hazai csapat. A Florida Panthers lett kapusa, Elvis Merzlikins 32 lövést hatástalanítva zárt shutouttal, csapata sorozatban a kilencedik mérkőzésén szerzett pontot, ezeken nyolcszor győzött.

A címvédő St. Louis 6-3-ra kerekedett a vendég Carolina Hurricanes fölé, a Bluesban Brayden Schenn és Zach Sanford is kétszer volt eredményes.

A bostoni együttesben a finn kapus, Tuukka Rask 25 védéssel zárt hibátlanul, a Bruins sorozatban a negyedik győzelmét aratta.

Az ausztriai születésű, de svéd válogatott André Burakovsky egy góllal és három gólpasszal segítette a Coloradót, amely 6-1-re nyert Buffalóban. Az Avalanche legutóbbi öt mérkőzésén negyedszer bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Hiába vezetett otthon 3-0-ra a New Jersey Devils, a Montreal fordított, majd szétlövés után jobbnak bizonyult. A rávezetés során öt játékos közül csak egy volt sikeres, a Devils korábbi, a Canadiens jelenlegi orosz klasszisa, Ilja Kovalcsuk.

A Coyotes 3-0-ra legyőzte a vendég Edmontont, így megszakadt az Arizona öt mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozata. A hazaiak kapujában a finn Antti Raanta 30 lövést védve zárt hibátlanul.

Eredmények:
Boston Bruins-Vancouver Canucks 4-0
Buffalo Sabres-Colorado Avalanche 1-6
Columbus Blue Jackets-Florida Panthers 1-0, hosszabbítás után
New Jersey Devils-Montreal Canadiens 4-5, szétlövés után
New York Islanders-Dallas Stars 4-3, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Vegas Golden Knights 4-2
Washington Capitals-Los Angeles Kings 4-2
Ottawa Senators-Anaheim Ducks 2-3, szétlövés után
Minnesota Wild-Chicago Blackhawks 3-2, hosszabbítás után
St. Louis Blues-Carolina Hurricanes 6-3
Winnipeg Jets-Nashville Predators 1-2, hosszabbítás után
Arizona Coyotes-Edmonton Oilers 3-0
Calgary Flames-San Jose Sharks 1-3