Több mint 100 millióan nézték a Super Bowlt az USA-ban

Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show GettyImageRank3 SPORT nfl arts culture and entertainment MUSIC CONCERT AMERICAN FOOTBALL
MIAMI, FLORIDA - FEBRUARY 02: Fireworks erupt as Jennifer Lopez and Shakira perform during the Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show at Hard Rock Stadium on February 02, 2020 in Miami, Florida. Buda Mendes/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban 102 millióan követték a televízióban vasárnap a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjét, az 54. Super Bowlt.

A mérkőzést közvetítő Fox csatorna közlése szerint az elmúlt öt évben most először növekedett az esemény nézettsége, ugyanis a tavalyi finálét 100,7 millióan nézték. A 102 milliós nézettség azt jelenti, hogy a háztartások 41,7 százalékában követték nyomon a találkozót.

Patrick Mahomes, a Kansas irányítója Forrás: AFP/2020 Getty Images/Andy Lyons

Az Egyesült Államokban minden évben a Super Bowl a legnézettebb műsor, a rekordot a 2015-ös döntő tartja 114,4 milliós nézettséggel. A mostani Super Bowl a 10. helyet foglalja el a listán.

Az NFL vasárnapi fináléjában a Kansas City Chiefs az utolsó negyedben fordítva 31-20-ra legyőzte a San Francisco 49erst.