Kétgólos hátrányból fordítva győzött a Florida Panthers az NHL-ben

Toronto Maple Leafs v Florida Panthers GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
Ez a fiatal Panthers szurkoló közelről láthatta, ahogyan csapata az utolsó harmadban fordít
Vágólapra másolva!
A Florida Panthers úgy nyert a Toronto Maple Leafs otthonában az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján, hogy a záró harmadban kétgólos hátrányból fordított.

A Toronto a 42. percig 3-1-re vezetett, a hátralévő időben azonban négyszer voltak eredményesek a vendégek. A floridai csapatban Mark Pysyk három góllal, míg Mike Matheson három gólpasszal zárt. A vendégek támadójátéka rendkívül hatékony volt, a hazaiak kezdőkapusa, a sérülés miatt lecserélt Frederik Andersen nyolc lövésből egy, cseréje, Michael Hutchinson 13 lövésből három gólt kapott. A Panthers ötödik gólja üres kapus találat volt. A Panthers legutóbbi nyolc találkozóján hetedszer nyert, vendégként ötből negyedszer.

A Dallas Starsban Joe Pavelski a 9. percben két gólt lőtt emberelőnyből. Előbb nyolc, majd 16 másodperc kellett a vendégcsapatnak ahhoz, hogy kihasználja a lehetőségeit. A házigazda New York Rangers hiába egyenlített még az első harmad végén, sorozatban lőtt három találattal meglépett a Stars, a vendéglátók harmadik emberelőnyös góljukkal csak csökkenteni tudták a különbséget. A Rangers rutinos svéd kapusa, Henrik Lundqvist az első két harmadban 15 lövésből négy gólt kapott, a záró játékrészre le is cserélték.

Ez a fiatal Panthers szurkoló közelről láthatta, ahogyan csapata az utolsó harmadban fordít a Toronto ellen Forrás: AFP/2020 Getty Images/Michael Reaves

A Philadelphia kapusa, Brian Elliott 16 lövést védett, és hibátlan teljesítménnyel zárt - karrierje során 40. alkalommal -, a Flyers pedig 3-0-ra nyert Detroitban. A Red Wings a harmadik harmadban úgy kapott két találatot, hogy emberelőnyben volt, bár a vendégek a harmadik góljukat már az üres kapuba lőtték.

A detroiti együttes sorozatban a kilencedik vereségét szenvedte el, ezeken csak egyszer szerzett pontot.

Jégkorong, NHL, a hétfői játéknap eredményei:
Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 3-5
New York Rangers-Dallas Stars 3-5
Detroit Red Wings-Philadelphia Flyers 0-3