Kobe Bryant tiszteletére változások lesznek az NBA All Star-gálán

NBA legend Kobe Bryant killed in helicopter crash accident Horizontal
Luis Villanueva lights a candle in front of a Kobe Bryant mural in downtown Los Angeles on January 26, 2020. - Nine people were killed in the helicopter crash which claimed the life of NBA star Kobe Bryant and his 13 year old daughter, Los Angeles officials confirmed on Sunday. Los Angeles County Sheriff Alex Villanueva said eight passengers and the pilot of the aircraft died in the accident. The helicopter crashed in foggy weather in the Los Angeles suburb of Calabasas. Authorities said firefighters received a call shortly at 9:47 am about the crash, which caused a brush fire on a hillside. (Photo by Apu GOMES / AFP)
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) változtatásokat léptet életbe az All Star-gálán a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant emlékére.

Az NBA csütörtöki közleménye szerint az első három negyed elején rendre nulláról indulnak a csapatok, és az egyes játékrészekben mini jótékonysági meccseket vívnak egymással. A negyedik, időmérés nélküli negyedben aztán kiírják az állást az addig dobott pontok alapján, majd a vezető csapat eredményéhez hozzáadnak 24-et - Kobe Bryant mezszámát. Az így kapott szám lesz a cél a két csapat számára: amelyik előbb eléri, az nyeri meg a gálamérkőzést.

Csütörtök este az edzők szavazatai alapján kialakultak a végleges keretek is. Az alábbi nevek közül fog választani a két csapatkapitány, LeBron James és Giannis Antetokounmpo. A két szupersztáron kívül 8 játékost jelöltek csillaggal, róluk már korábban kiderült, hogy kezdőjátékosok lesznek a szurkolók, a média és a játékostársak voksolása után.

Az All Star-gála február 16-án lesz Chicagóban.

Kobe Bryant tiszteletére változások lesznek az All Star-gála menetében Forrás: AFP/Apu Gomes

A mások mellett Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.