Vágólapra másolva!
A Toronto Maple Leafs 5-3-ra győzött a Dallas Stars otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján.

A kanadai együttes sorozatban nyolc idegenbeli mérkőzésén ütött legalább négy gólt, amivel klubcsúcsot állított fel.
A Nashville Predators Washingtonból hozta el a két pontot, és a Capitals immár nyolc összecsapás óta képtelen legyőzni riválisát. A fővárosiak orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin - aki a bemelegítésnél a vasárnap helikopter-balesetben elhunyt NBA-sztár Kobe Bryant 24-es mezszámát viselte - beütötte szezonbeli 35. gólját.

Rajta kívül csak Wayne Gretzky, Mike Gartner és Marcel Dionne tudta legalább 12 idényben elérni ezt a határt. Emellett karrierje 693. találatával lehagyta az örökös góllövőlistán Steve Yzermant, és már a kilencedik helyen áll.

Nem hozott akkora vérfürdőt az Edmonton-Calgary összecsapás, mint várták. A "Battle of Alberta" előző fejezete komoly visszhangot váltott ki az Oilers verőembere, Zack Kassian és a Flames All-Star szélsője, Matthew Tkachuk incindense miatt.

Azóta két hét telt el, a felek pedig fogadkoztak a kemény folytatás miatt. Ehhez képest több mint 16 percet kellett várni az első bunyóra, és akkor is két olyan játékos verekedett össze, akik szinte soha nem dobják le a kesztyűt. Ennek ellenére Ryan Nugent-Hopkins és Sean Monahan ökölcsatája egészen élvezhetőre sikerült.

24 másodperccel később a főszereplőké volt a terep: Kassian és Tkachuk már a korongbedobás előtt is összeszólalkoztak, a buli után pedig azonnal egymásnak estek.

Több verekedés viszont már nem volt, nem mellesleg az Edmonton szétlövésekkel megnyerte a találkozót.
A Los Angeles Kings klasszis védőjének, Drew Doughtynak megszakadt az Ironman-sorozata, zsinórban 460 mérkőzés után a ma hajnali, Tampa Bay elleni találkozón nem tudott jégre lépni.

Eredmények:
Dallas Stars-Toronto Maple Leafs 3-5
Washington Capitals-Nashville Predators 4-5
Anaheim Ducks-Arizona Coyotes 4-2
Edmonton Oilers-Calgary Flames 3-4, szétlövésekkel
Los Angeles Kings-Tampa Bay Lightning 2-4
San Jose Sharks-Vancouver Canucks 2-5