Vágólapra másolva!
Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke is méltatta a vasárnap tragikus körülmények között meghalt legendás kosárlabdázót, Kobe Bryantet, akit kiemelkedő és igazi olimpiai bajnoknak nevezett.

"A sport erejét megragadva változtatta meg az emberek életét" - fogalmazott a német sportvezető az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldalnak.

Bach kiemelte, hogy Bryant visszavonulása után sem szakadt el szeretett sportágától, továbbra is támogatta az olimpiai mozgalmat, valamint szerepet vállalt Los Angeles sikeres 2028-as olimpiai pályázatában.

Thomas Bach: Bryant a sport erejével megváltoztatta az emberek életét Forrás: AFP/2020 Getty Images/Michael Reaves

"Mindannyiunknak hiányozni fog az energiája és az alázatos természete" - mondta Bach, aki egyúttal részvétét fejezte ki a családnak, a barátoknak és a szerencsétlenség többi áldozatának.

A többek között Kobe Bryantet és egyik lányát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le vasárnap. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.

A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni játékokon nyert aranyérmet, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben a Los Angeles Lakersszel, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.