A hokisok is megemlékeztek Kobe Bryantről

Vancouver Canucks v Arizona Coyotes GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
Thatcher Demko volt a Vancouver Canucks legjobbja
Vágólapra másolva!
Kobe Bryantre, a vasárnap helikopterbalesetben elhunyt legendás kosárlabdázóra emlékező gyászszünetekkel kezdődtek az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapjának találkozói.

Az eltiltott Alekszandr Ovecskint nélkülöző Washington 4-2-re nyert a Montreal Canadiens vendégeként, a Capitals - amelynek kapusa, Braden Holtby 33 lövésből 31 alkalommal hárított - sorozatban a negyedik győzelmét aratta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Evgeny Kuznetsov (@kuzy092) from his back pass⁉️

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A New Jersey Devils Ottawában az 57. percben egyenlített, és harcolta ki a ráadást, amely a szétlövés után dőlt el a vendégek javára. A Devils 53 alkalommal veszélyeztette Marcus Hogberg kapuját, és megszakította három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát. A Senators legutóbbi 11 mérkőzésén a tizedik vereségét szenvedte el.

A 19 éves, elsőéves svéd védő, Rasmus Sandin NHL-karrierje első góljával - plusz egy gólpasszal - járult hozzá a Toronto 5-2-es győzelméhez.

A Tampa Bay az 59. percben alakította 2-2-re az állást Dallasban - Steven Stamkos másodszor volt eredményes -, a hosszabbítás viszont alig két percig tartott, amikor Jamie Benn megszerezte a Stars győzelmet érő találatát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Two goals for @jamiebenn14 tonight, including the @easportsnhl OT winner.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Lightning vereségével megszakadt az ezúttal 32 védést bemutató kapus Andrej Vaszilevszkij tíz mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata.

Thatcher Demko volt a Vancouver Canucks legjobbja Forrás: AFP/2019 Getty Images/Christian Petersen

A kétgólos J.T. Miller és a 36 lövést hárító Thatcher Demko vezérletével a Vancouver 3-1-re legyőzte a negyedik perctől gólképtelen St. Louist. A címvédő Blues sorozatban harmadszor maradt alul, a Canucks egymást követő harmadik győzelmét aratta, pályaválasztóként viszont már a kilencediket.

Megszakadt a San Jose három mérkőzés óta tartó pontmentes sorozata, a Sharks 4-2-re bizonyult jobbnak az Anaheimnél, a Ducks a legutóbbi hét mérkőzésén ötödször szenvedett vereséget.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Little wave of the wand before netting this one from @ondrej_kase. ‍♂️

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Montreal Canadiens-Washington Capitals 2-4
Ottawa Senators-New Jersey Devils 3-4, szétlövés után
Dallas Stars-Tampa Bay Lightning 3-2, hosszabbítás után
Nashville Predators-Toronto Maple Leafs 2-5
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 3-1
San Jose Sharks-Anaheim Duck 4-2