Egész Amerika gyászolja Kobe Bryantet

NBA legend Kobe Bryant killed in helicopter crash accident Horizontal
Luis Villanueva lights a candle in front of a Kobe Bryant mural in downtown Los Angeles on January 26, 2020. - Nine people were killed in the helicopter crash which claimed the life of NBA star Kobe Bryant and his 13 year old daughter, Los Angeles officials confirmed on Sunday. Los Angeles County Sheriff Alex Villanueva said eight passengers and the pilot of the aircraft died in the accident. The helicopter crashed in foggy weather in the Los Angeles suburb of Calabasas. Authorities said firefighters received a call shortly at 9:47 am about the crash, which caused a brush fire on a hillside. (Photo by Apu GOMES / AFP)
Vágólapra másolva!
Vasárnap este helikopter-balesetben meghalt a 41 éves Kobe Bryant, minden idők egyik legjobb kosárlabdázója. Az esti NBA-mérkőzéseken természetesen a jelen sztárjai is megemlékeztek arról az emberről, aki sokuk példaképe volt.

Az Atlanta Hawks 21 éves irányítójának, Trae Youngnak kis túlzással az apja lehetett volna Bryant. Soha nem játszott ellene, mégis nagyon megviselte a halálhíre. A bemelegítés alatt könnyek között kereste anyukáját a lelátón.

Young egy Bryanthez méltó teljesítménnyel rukkolt elő a Washington Wizards ellen, 45 ponttal és 14 gólpasszal zárta élete legnehezebb mérkőzését.

- mondta a 152-133-ra megnyert összecsapás után.

A címvédő Toronto Raptors és az ötszörös NBA-bajnok San Antonio Spurs mérkőzésén mindkét csapat lepörgette az első, 24-24 másodperces támadóidejét. Ezzel tisztelegve az egész pályafutását a Los Angeles Lakers 8-as, később pedig a 24-es mezében végigjátszó legenda előtt.

Ugyanígy tett a New Orleans Pelicans, a Boston Celtics, a Phoenix Suns és a Memphis Grizzlies is.

A Los Angeles Lakers legnagyobb riválisa a Bryant-érában a Boston Celtics volt.

- mondta a bostoni csapat rádiós kommentátora, Sean Grande.

A legendás New York-i Madison Square Garden számos emlékezetes sporteseménynek adott otthont a történelemben. A Knicks otthonaként is szolgáló aréna vasárnap a városi rivális Brooklyn Nets elleni mérkőzés alkalmából a Lakers lila-aranysárga színeiben pompázott, ahogyan a város ikonikus felhőkarcolója, az Empire State Building is.

Az Empire State Building és a Madison Square Garden is megemlékezett minden idők egyik legnagyobb sportolójáról New Yorkban Forrás: Brazil Photo Press/VANESSA CARVALHO/Vanessa Carvalho

A Garden közönsége 24 másodperces néma csend után hangos „Kobe, Kobe" rigmusba kezdett.

A Gardenhez hasonlóan lila-aranysárgában festett a Portland Trailblazers arénája az Indiana Pacers ellen.

Kawhi Leonard a Los Angeles Clippers legnagyobb sztárja napjainkban. A Clippers nem elég, hogy városi riválisa Bryant volt csapatának, de még a Staples Centeren is osztozniuk kellett.

- mondta Leonard az Orlando Magic elleni nyilatkozatában.

Amerika a pályán kívül is lerótta kegyeletét Bryant előtt.

Kosárlabda, NBA, a vasárnapi mérkőzések eredményei:

Denver Nuggets-Houston Rockets 117-110
San Antonio Spurs-Toronto Raptors 106-110
Atlanta Hawks-Washington Wizards 152-133
Memphis Grizzlies-Phoenix Suns 114-109
New Orleans Pelicans-Boston Celtics 123-108
New York Knicks-Brooklyn Nets 110-97
Orlando Magic-Los Angeles Clippers 97-112
Portland Trail Blazers-Indiana Pacers 139-129

via NBC