A 49 pontos Ingram véget vetett a Utah 10 meccses győzelmi sorozatának

Utah Jazz v New Orleans Pelicans GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
NEW ORLEANS, LOUISIANA - JANUARY 16: Brandon Ingram #14 of the New Orleans Pelicans makes a shot over Rudy Gobert #27 of the Utah Jazz at Smoothie King Center on January 16, 2020 in New Orleans, Louisiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New Orleans Pelicans a karriercsúcsot jelentő 49 pontos Brandon Ingram vezérletével nyert csütörtökön a vendég Utah Jazz ellen, amelynek ezzel megszakadt tízmérkőzéses győzelmi sorozata az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA).

A hosszabbításba torkolló összecsapáson a Jazzben Donovan Mitchell 46 pontig jutott, beállítva ezzel pályafutása legjobb teljesítményét.

A játéknap másik ráadást hozó mérkőzésén a Denver három kezdőjátékosa - Paul Millsap, Gary Harris és Jamal Murray - nélkül győzött a Golden State Warriors vendégeként. A Nuggets az első negyedben már 19 pontos hátrányban is volt, innen sikerült fordítania.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

@mpj corrals the tough board for the putback bucket late in San Francisco!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Az immár 37/6-os győzelmi mutatóval álló, keleti első Milwaukee Bucks nagy csatában aratott ötpontos győzelmet vendége, a harmadik helyen álló Boston Celtics (27/13) felett.

A hazaiaknál az előző alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott görög Jannisz Antetokunmpo 32 pontot szerzett, Kris Middleton pedig 23 pontig jutott.

A Bucks a mérkőzés első perceiben alapozta meg sikerét, öt perc után ugyanis már kétszámjegyű különbség alakult ki a csapatok között. A Celticsből Kemba Walker 40 pontot szerzett.

A nyugati harmadik Los Angeles Clippers (29/13) Kawhi Leonard 32 pontjának is köszönhetően győzte le az Orlando Magicet, míg a Suns a 29 pontos Devin Booker vezérletével múlta felül New Yorkban a házigazda Knicks csapatát. A vendégeknél Deandre Ayton 26 ponttal és 21 lepattanóval ért el dupla duplát.

Eredmények:
New York Knicks-Phoenix Suns 98-121
Milwaukee Bucks-Boston Celtics 128-123
New Orleans Pelicans-Utah Jazz 138-132, hosszabbítás után
Golden State Warriors-Denver Nuggets 131-134, hosszabbítás után
Los Angeles Clippers-Orlando Magic 122-95