59 vereség után először győzték le idegenben Michael Jordan egykori csapatát

Texas Christian v Clemson GettyImageRank2 SPORT men's college basketball BASKETBALL
LAS VEGAS, NEVADA - NOVEMBER 24: Members of the Clemson Tigers celebrate their 62-60 overtime victory over the TCU Horned Frogs during the MGM Resorts Main Event basketball tournament at T-Mobile Arena on November 24, 2019 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Clemson Tigers férfi kosárlabda-csapata 1926 óta, 59 egymást követő vereség után első alkalommal tudta idegenben legyőzni az Észak-Karolinai Egyetem (University of Nort Carolina, UNC) csapatát.

A dél-karolinai csapat ezúttal viszont hosszabbítást követően 79-76-ra verte az egyetemi bajnokság (NCAA) egyik legjobb csapatát. Pedig meccs ezúttal is Michael Jordan egykori egyetemi csapatának a kezében volt, amelyik a szünetben, sőt még két perccel a lefújás előtt is tíz ponttal vezetett. Ekkora félidei előnyről 1997 óta nem kapott ki a UNC.

Nagy volt az öröm a Clemson játékosai között:

Az öltözői buli is jó volt:

A UNC edzője, Roy Williams teljes mértékben magára vállalta a vereséget, miután nem megfelelő tanácsot adott a Clemson utolsó támadásánál, amiből aztán a vendégek 3,5 másodperccel a rendes játékidő vége előtt megszerezték a hosszabbítást jelentő triplát. A ráadásban pedig a Clemson játékosai maradtak higgadtabbak.

A meccs utolsó másodpercei:

"Voltak nagy pillanataink a kispadon, de ez a mai egész biztos, hogy karrierem mélypontja, ugyanis miattam kaptunk ki. Mondtam a srácoknak, hogy ha ma halnék meg, de, ha húsz év múlva jön el az ideje, akkor is ezt a pillanatot fogom a legjobban bánni 32 éves pályafutásom. A fiúk megérdemelték volna a sikert, de az edzőjük magukra hagyta őket. Azt hiszem mondanom kellene Bubbának (Bubba Cunningham, a UNC sportigazgatója), hogy rúgjon ki, nem biztos, hogy rossz döntés lenne. Az edzőnek az a dolga, hogy segítse a csapatát. Hát én ma nem sokat tudtam segíteni" – szólt a teljes elkeseredttség Roy Williamsből, aki 17 éve irányítja a UNC Tar Heelst, és 2007-ben beiktatták a Kosárlabdázás Hírességek Csarnokába, azaz nem egy zölfülű kezdőről van szó.

A UNC eddig összesen hat játékost és öt edzőt delegált a Hírességek Csarnokába, köztük olyanokat, mint Michael Jordan, Bob McAdoo, James Worthy és Larry Brown. De itt végzett Sam Perkins, JR Reid, Vince Carter, Antawn Jamison, Rasheed Wallace, Jerry Stackhouse és Harrison Barnes is.