Az alapszakasz győztese is kiesett az NFL rájátszásában

Divisional Round - Tennessee Titans v Baltimore Ravens GettyImageRank1 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL bestof topix
BALTIMORE, MARYLAND - JANUARY 11: Derrick Henry #22 of the Tennessee Titans throws a touchdown pass to Corey Davis (not pictured) in the third quarter of the AFC Divisional Playoff game against the Baltimore Ravens at M&T Bank Stadium on January 11, 2020 in Baltimore, Maryland. Todd Olszewski/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A hatodik helyen kiemelt Tennesse Titans 28-12-re legyőzte idegenben az első helyen kiemelt Baltimore Ravens csapatát az NFL rájátszásának második fordulójában.

Nem kicsúszott eredmény volt a Titans részéről a Patriots otthonában aratott 20-13-as győzelem, ez biztosan kiderült szombat este, amikor a Tennessee hasonló magabiztossággal valósággal megsemmisítette az első helyen kiemelt Baltimore Ravenst.

A rájátszásba 14-3-as mérleggel bejutó Baltimore 106 nap, 2019. szeptember 29. után veszített újra mérkőzést, és 2010 után az első olyan csapat lett, amelyik első kiemeltként a hatodiktól kapott ki. Egyúttal a rájátszás 1933-as bevezetése óta a hatodik olyan gárda, amelyik legalább 14 alapszakasz meccset nyerve nem tudott győzni a rájátszásban.

A vendégek egyik elképesztő hatpontos gólja:

A Ravens egész szezonban a félelmetes támadógépezetével nyerte meg a meccseket, ennek parancsolt megálljt a Titans betonvédelme. A szezon legértékesebb játékosa (MVP) címre esélyes Lamar Jackson valósággal lenullázták, a Ravens irányítója kétszer is eladta a labdát, egyszer pedig kiverték a kezéből (fumble), és csak az utolsó negyed elején, 28-6-os Titans-előnynél tudott egyetlen touchdown-passzt adni.

Mindeközben a vendége irányítója, Rayan Tannehill az első és a második negyedben is kiosztott egy-egy TD-passzt, a harmadik negyedben pedig maga vitte be a labdát a célterületre.

Eredmény, NFL, főcsoport elődöntő, AFC:
Baltimore Ravens–Tennessee Titans 12-28 (0-7, 6-7, 0-14, 6-0)