NFL: megvan a Giants és a Panthers új edzője is

New York Giants
EAST RUTHERFORD, NEW JERSEY - DECEMBER 29: Golden Tate #15 of the New York Giants celebrates with his teammates after scoring a touchdown against the Philadelphia Eagles during the third quarter in the game at MetLife Stadium on December 29, 2019 in East Rutherford, New Jersey. Steven Ryan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Carolina Panthers és New York Giants is megtalálta új vezetőedzőjét.

Előbbi a Baylor egyetem csapatát irányító Matt Rhule-t nevezte ki, utóbbi pedig a New England Patriots egyik pozíciós trénerét, Joe Judge-ot csábította el. A charlotte-i együttes majdnem kilenc év után, idény közben menesztette Ron Riverát, aki azóta már a Washington Redskins irányítását vette át. Utódja, a 44 éves Rhule pályafutása során két egyetemi csapatot is "feltámasztott", ugyanis előbb a Temple élén 2013-ban 2-10-es győzelmi mérleg után 2016-ban már 10-3-mal zárt, majd a Baylornál 2017-ben 1-11 volt a mutatója, két évvel később pedig 11-3. A Carolina Panthers esetében 5-11-ről kell megtalálnia a felfelé vezető utat.

A 38 esztendős Judge kinevezése sokkal váratlanabb, mivel semmilyen szinten nem dolgozott még vezetőedzőként. A szakember 2012 óta a Patriots-nál tevékenykedett, három bajnoki cím részese volt a szakmai stáb tagjaként. Eleinte segédedzőként vállalt szerepet, majd 2015-től a speciális egység irányítójaként, 2019-től pedig az elkapók is hozzá tartoztak. Az NFL alapszakaszának lezárását követően öt gárda keresett új vezetőedzőt, közülük már csak a Cleveland Browns nem nevezte ki az új trénert.