All-Star lett, aztán gólszerzés közben súlyosan megsérült a csatár - videó

Pittsburgh Penguins v New York Islanders GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 07: Jake Guentzel #59 of the Pittsburgh Penguins skates against the New York Islanders at the Barclays Center on November 07, 2019 in the Brooklyn borough of New York City. The Penguins defeated the Islanders 4-3 in overtime. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins 5-2-re nyert a vendég Ottawa Senators ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői, idei utolsó előtti játéknapján, viszont újabb sztárját veszítette el a meccsen.

A Penguins győzelme gyakorlatilag egy pillanatig sem volt veszélyben, az első harmad után 2-0-ra, a második után 4-2-re vezetett. A harmadik játékrészben aztán a csapat házi gól- és pontkirálya, Jake Guentzel állította be az 5-2-es végeredményt, a találata után viszont úgy nekiesett a palánknak, hogy már nem tudott visszatérni a jégre.

A klub közleménye szerint vállműtét és 4-6 hónapos kihagyás vár a szélsőre. Mindez néhány órával azután történt, hogy az NHL kihirdette az All-Star gála csapatait, Guentzelt pedig karrierje során először választották be.

Az amerikai támadó eddig 39 meccsen 20 gólt szerzett és kiosztott 23 asszisztot is. Sérülése újabb komoly veszteség lenne, miután a 2016-os és 2017-es bajnok Sidney Crosbyra sem számíthat hetek óta, valamint Jevgenyij Malkin is kihagyott már több meccset a szezonban.