A Lakers jött ki jobban a James-Doncic párharcból

Dallas Mavericks v Los Angeles Lakers GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
LOS ANGELES, CALIFORNIA - DECEMBER 01: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers drives toward the hoop as Luka Doncic #77 of the Dallas Mavericks defends during the second half at Staples Center on December 01, 2019 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Katharine Lotze/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg a New Orleans Pelicans, a nyugati főcsoport egyik sereghajtója ezúttal hazai pályán győzte le a nála sokkal esélyesebb Houston Rockets csapatát az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

A Pelicans színeiben három játékos is legalább 25 pontig jutott, így igazi csapatteljesítménnyel múlta felül a három legjobbját, James Hardent, Russell Westbrookot és Clint Capelát nélkülöző texasi riválist.

A Los Angeles Lakers magabiztosan, több mint tízpontos különbséggel nyert rangadót a vendég Dallas Mavericks ellen. A hazaiaknál egy nappal 35. születésnapja előtt LeBron James ugyan csak 13 ponttal zárt, de adott 13 gólpasszt, amellyel a liga történetében kilencedik játékosként elérte a 9000-es határt. A kaliforniaiak legjobbja, Anthony Davis volt 23 ponttal. A texasiaknál ezúttal nem remekelt Luka Doncic, ugyanis a szlovén sztár mindössze 19 pontig jutott, ráadásul mind a hat hárompontos kísérletét elrontotta.

A címvédő Toronto Raptors hazai pályán meglepetésre egy ponttal kikapott az Oklahoma City Thundertől. A meccs hőse Shai Gilgeous-Alexander volt, aki azon túl, hogy 32 pontjával a mezőny legeredményesebbje volt, ő dobta a győztes kosarat 36 másodperccel a mérkőzés vége előtt.

Eredmények:
New Orleans Pelicans-Houston Rockets 127-112
Toronto Raptors-Oklahoma City Thunder 97-98
Denver Nuggets-Sacramento Kings 120-115
Memphis Grizzlies-Charlotte Hornets 117-104
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 108-95