Vereségével a Patriots bukta a pihenőhetet az NFL rájátszásában

Miami Dolphins v New England Patriots GettyImageRank2 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
FOXBOROUGH, MA - DECEMBER 29: DeVante Parker #11 of the Miami Dolphins is tackled by Stephon Gilmore #24 of the New England Patriots during a game at Gillette Stadium on December 29, 2019 in Foxborough, Massachusetts. Adam Glanzman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A profi amerikaifoci-bajnokság (NFL) alapszakaszának utolsó játéknapján kikapott a címvédő New England Patriots, így a bostoniak bukták a pihenőhetet a rájátszás első fordulójában.

Tom Bradyéknek csupán annyi dolguk lett volna, hogy hazai pályán legyőzik az egész idényben kilátástalan, 4-11-es mérleggel álló Miami Dolphinst, és akkor a többi eredménytől függetlenül övék a pihenőhét, ahogy ez 2009 óta minden évben lenni szokott.

A Pats azonban az egész mérkőzésen csak szenvedett, így szinte törvényszerű volt, hogy Ryan Fitzpatrick 24 másodperccel a lefújás előtt kioszt egy touchdown-passzt, amivel a floridaiak 27-24-re nyertek.

Brady első TD-passza nem oda ment, ahova kellett volna:

Ennek legjobban Kansas Cityben örülhettek, miután ugyanis a Chiefs 31-21-re legyőzte a Los Angeles Chargerst, ugyanúgy 12-4-el állnak, mint a Pats, csakhogy a 14. játékhéten győzni tudtak Bostonban, így az ő jutalmuk lett a pihenőhét.

A Pats-drukkerek számára azonban nincs olyan meccs, amikor legalább egy kicsit ne örülhetnének: ezúttal annak, hogy Tom Brady az 540. TD-passzával megelőzte az örökranglistán eddig a második helyen álló Payton Manninget. Már csak Drew Brees van előtte, azonban rossz hír, hogy a New Orleans Saints irányítója még (nagyon is) aktív, és két évvel fiatalabb, mint a 42 éves Brady.

A Patriots a Tennessee Titans, Pittsburgh Steelers, Oakland Raiders trió egyik tagját fogadja majd Foxborough-ban. Utoljára 2009-ben játszottak Bradyék wild card-meccset, ugyancsak hazai pályán, és 33-14-re kikaptak a Baltimore Ravenstől.

A Green Bay is majdnem pórul járt - a tét ugyanaz volt, mint a Pats esetében - de Aaron Rodgersék az utolsó negyedben megfordították a Detroit Lions elleni meccset, és végül 23-20-ra nyertek.

Eredmények, NFL, 17. hét:
New England Patriots–Miami Dolphins 24-27
Detroit Lions–Green Bay Packers 20-23
Buffalo Bills–New York Jets 6-13
Carolina Panthers–New Orleans Saints 10–42
Cincinnati Bengals–Cleveland Browns 33–23
Kansas City Chiefs–Los Angeles Chargers 31–21
Minnesota Vikings–Chicago Bears 19–21
Tampa Bay Buccaneers–Atlanta Falcons 22–28 (hosszabbítás után)