Majdnem 70 éves negatív rekordot állított be a Brooklyn az NBA-ben

Brooklyn Nets v Charlotte Hornets GettyImageRank2 SPORT nba BASKETBALL
CHARLOTTE, NORTH CAROLINA - DECEMBER 06: Garrett Temple #17 of the Brooklyn Nets reacts after a play against the Charlotte Hornets during their game at Spectrum Center on December 06, 2019 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Utoljára 1950-ben dobott egy csapat olyan kevés kétpontost az NBA-ben, mint magyar idő szerint péntek hajnalban, amikor a Brooklyn Netsnek mindössze nyolcat sikerült szereznie.

1950. november 22-én a Fort Wayne Pistons idegenben 19-18-ra legyőzte a címvédő Minneapolis Lakerst. A Pistons vezetőedzője, Murray Mendenhall pontosan tudta, hogy csapata tehetségben nem veheti fel a versenyt a bajnokkal, ezért az egész találkozón az időt húzta a támadásoknál. Ezt megtehette, ugyanis ekkor még nem volt támadóidő, így született meg minden idők legalacsonyabb pontszámát hozó NBA-mérkőzése. Mindkét együttes 4-4 kétpontos kosarat dobott.

Bő 69 évvel később a Brooklyn Nets a New York Knicks elleni városi rangadón, hazai pályán mindössze 8 kétpontos kosárra volt képes, ez pedig a legkevesebb a fent említett mérkőzés óta. A 94-82-re elveszített találozón Kenny Atkinson csapata kevesebb mint 27%-kal célzott a mezőnyből, a kezdőcsapat 11/49-et hajigált össze. A dobószázalék negatív NBA-szezoncsúcs, a 82 dobott pont pedig a legkevesebb idén a Netstől.

Dallasban négy kihagyott meccs után visszatért bokasérüléséből Luka Doncic, aki 33 percet töltött a pályán, és bár a hatékonysággal ő is hadilábon állt, azért dobott 24 pontott, kiosztott 8 gólpasszt és leszedett 10 lepattanót a San Antonio Spurs ellen.

A Minnesota Timberwolves kétszeri hosszabbítás után egy ponttal nyert Sacramentóban, ezzel megszakította 11 mérkőzéses vereségsorozatát.

Eredmények:
Detroit Pistons-Washington Wizards 132-102
Brooklyn Nets-New York Knicks 82-94
Oklahoma City Thunder-Memphis Grizllies 97-110
Dallas Mavericks-San Antonio Spurs 102-98
Sacramento Kings-Minnesota Timberwolves 104-105, kétszeri hosszabbítás után
Utah Jazz-Portland Trail Blazers 121-115