13 ezren nézték, ahogy LeBron James a saját csapata ellen szurkol - videó

Ohio Scholastic Play-By-Play Classic GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL
COLUMBUS, OH - DECEMBER 14: LeBron 'Bronny' James Jr. #0 of Sierra Canyon High School is greeted by his father LeBron James of the Los Angeles Lakers following the Ohio Scholastic Play-By-Play Classic against St. Vincent-St. Mary High School at Nationwide Arena on December 14, 2019 in Columbus, Ohio. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Ifjabb LeBron James, azaz Bronny első alkalommal lépett pályára édesapja, az NBA történetének egyik legjobb játékosa egykori középiskolai csapata ellen. A meccset élőben adta egy országos tévé, a Los Angeles Lakers sztárja pedig magángéppel repül Columbusba, hogy először láthassa élőben játszani elsőszülöttjét.

Bronny a kaliforniai Sierra Canyon Trailblazers színeiben és az országos középiskolai bajnokság keretében látogatott Ohióba, hogy megmérkőzzenek az akroni St. Vincent-St. Mary Irish csapatával. Azzal a csapattal, amelyik LeBron James vezetésével érte el legnagyobb sikereit, lett háromszoros állami bajnok (2000, 2001, 2003), utóbbi évben pedig az országos bajnokságot is megnyerték.

A columbusi mérkőzés előtt így érthetően óriási volt a felhajtás, 400 újságíró kapott akkreditációt, előztest adott róla a Sports Illustrated, az országos sportcsatorna, az ESPN pedig egyenesen közvetítette is a meccset, amit az ifjabb James vezérletével 59-56-ra megnyertek a vendégek.

Bronny apával és a meccs legjobbjának járó trófeával:

LeBron James, aki különgéppel repült Miamiból Ohióba, hogy először lássa élőben játszani a fiát a gimis bajnokságban az oldalvonal mellett ült az első sorban, tapsolt és a lábával dobogott a vendégek kosarainál, a Sierra Canyon (az iskola csapatában játszik Dwyane Wade fia, Zaire is, aki sérülés miatt nem léphetett pályára) egyik időkérésénél odament a csapathoz, és hangos "gyerünk, gyerünk" kiáltással biztatta őket.

"Mielőtt LeBron a Lakershez ment, mindenki biztosra vette, hogy Bronny marad Ohióban és a St. Vincent-St. Mary játékosa lesz. Bronny az első évesek között a legjobbak közé tartozik, de nem az ország legjobb kosarasa. Még nem olyan jó mint az apja, de jó úton jár, például jobban dob, mint az apja tette ugyanennyi idős korában. 188 centi magas a srác, ha akkorára nő, mint az apja, akkor megjósolhatatlan, hogy milyen jó játékos lesz belőle" – idézi az NBA hivatalos oldalán megjelent cikk Zach Fleert, az ohiói 270 Hoops nevű kosárlabda szakoldal szerkesztőjét.

LeBron annak ellenére, hogy a fia csapatának szurkolt, egyáltalán nem feledkezett meg egykori iskolájáról: az ő kétmillió dolláros adományából újították fel a tornatermet, de adott már 250 ezer dollárt új felszerelések vásárlására is. A mérkőzés előtt pedig a bajnokcsapat egykori tagjaival vacsorázott.

A Sierra Canyonról is érdemes párt sort írni. Egyrészt mert az iskolának egész jó kosárlabda programja van, az elmúlt két évben egyaránt megnyerték a kaliforniai állami bajnokságot, másrészt azért, mert az évente 37 700 dolláros (kb. 11,15 millió forint) tandíjért cserébe számos híresség járatja oda a csemetéjét, így a korábbi NBA-legenda Scottie Pippen és a szintén kiváló Kenyon Martin fia is itt pattogatott, mielőtt egyetemre ment volna. De ebbe a suliga járt a Sacramento Kings másodéves kosarasa, Marvin Bagley III, és celeb testvérpár, Kylie és Kendall Jenner is.