Megint illegális videózással vádolják a New England Patriotsot

Dallas Cowboys v New England Patriots GettyImageRank3 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
FOXBOROUGH, MASSACHUSETTS - NOVEMBER 24: Head coach Bill Belichick of the New England Patriots talks with Tom Brady #12 before the game against the Dallas Cowboys at Gillette Stadium on November 24, 2019 in Foxborough, Massachusetts. Kathryn Riley/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New England Patriots határozatlan időre felmentette a munkavégzés alól azt a videósát, aki a bostoniak állítása szerint tudtán kívül tiltott felvételt készített a Cincinnati Bengals csapatáról.

A Pats stábja az előző játékhéten forgatott a Cleveland Browns–Cincinnati Bengals meccsen, a klub "Do Your Job" (Végezd a munkád) című webes sorozatához, amikor az oldalvonal mellett a Bengals biztonsági emberei lekapcsolták a forgatást végző csapatot, akik állításuk szerint a vezető játékosmegfigyelőjük (advanced scout) mindennapjait akarták rögzíteni.

A Patriots elmondása szerint ők az NFL-től és a Brownstól is kértek és kaptak engedélyt, ugyanakkor az igaz, hogy a Bengalsszal nem egyeztettek – márpedig így nem lett volna joguk a csapat körül sertepertélni.

A Bengalsnal azt sem értették, hogy, ha így van, akkor miért nem látják a felvételeken azt a bizonyos megfigyelőt. A Pats videósa felajánlotta, hogy törli a felvételt, mire a biztonsági ember nevetve azt mondta, hogy "A baj már megtörtént, barátom." Ezután a liga biztonsági emberei is a helyszínre érkeztek és lefoglalták az eszközöket.

A filmet rögzítő cég, a Kraft Sports and Entertainment (a Patriots tulajdonosának, Robert Kraftnek a cége) megtalálta a hibázó munkatársat, akit azonnali hatállyal fel is függesztettek.

A Patriotsnek nem először lesz baj az indokolatan filmezésből: 2007-ben már beleléptek ugyanebbe a folyóba, amikor a New York Jets védő koordinátorának kézjeleit vették fel. Akkor Bill Belichick főedzőt 500 ezer, míg a csapatot 250 ezer dollárra büntették, a Pats pedig bukta az első körös (31. hely) választási jogát drafton.

És egy érdekes részlet a cikk végére: a 15. játékhéten a New England 34-13-ra verte a Cincinnatiban a Bengalst. Ezt egyébként vélhetően a videózás nélkül is megtették volna, miután a Pats 11-3-as győzelmi mérleggel, míg a Bengals 1-13-mal áll.