NHL: a rasszista edző kirúgása óta szárnyal a Calgary

Calgary Flames v Colorado Avalanche GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY national hockey league
DENVER, COLORADO - DECEMBER 09: Noah Hanifin #55, Mark Jankowski #77, Michael Frolik #67 and Tobias Rieder #16 of the Calgary Flames celebrate a goal by Frolik against the Colorado Avalanche in the third period at the Pepsi Center on December 09, 2019 in Denver, Colorado. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sorozatban ötödik mérkőzésén győzött a Calgary Flames az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján, miután hosszabbításban nyert a Colorado Avalanche otthonában.

A denveri együttes hatmeccses győzelmi szériával a háta mögött érkezett a találkozóra, és az első harmad után 1-0-ra, a mérkőzés felénél 2-1-re vezetett. Ekkor azonban feltámadtak a vendégek, akik zsinórban három találattal fordítottak, de a Coloradóban volt még tartalék ahhoz, hogy egyenlítsen a rendes játékidőben. Jöhetett a hosszabbítás, amit Mark Giordano remek védekezeése és Dillon Dube kiugratása után Sean Monahan el is döntött a kanadaiak javára.

A megbízott vezetőedző, Geoff Ward ötödik meccsén ötödik győzelmét aratta a kispadon azok után, hogy elődjének, Bill Petersnek távoznia kellett, mert régebben rasszista megnyilvánulásokkal sértegette, valamint verte korábbi játékosait.

Az előző négy találkozóján vesztes Columbus Blue Jackets nagy meglepetésre magabiztosan nyert a listavezető Washington Capitals otthonában. A sikerből Cam Atkinson két góllal, közte a mérkőzés végén egy üres kapus találattal vette ki a részét, míg a finn kapus Joonas Korpisalo 37 védéssel segítette csapatát.

A keleti harmadik New York Islanders az orosz Szemjon Varlamov 31 védésének is köszönhetően simán, 5-1-re győzte le az előző alapszakasz legjobbját, a Tampa Bay Lightninget. A floridai csapat a mostani szezonban eddig jócskán várakozáson alul szerepel: 28 mérkőzésen mindössze 31 pontot gyűjtött, amivel csak 12. a Keleti főcsoportban.

A liga egyik leggyengébb csapata, az Ottawa Senators hazai pályán nyert 5-2-re az élmezőnybe tartozó Boston Bruins ellen

Eredmények:
Tampa Bay Lightning-New York Islanders 1-5
Washington Capitals-Columbus Blue Jackets 2-5
Ottawa Senators-Boston Bruins 5-2
Colorado Avalanche-Calgary Flames 4-5 - hosszabbítás után