Eli Manning és a New York Giants történelmi vereséget szenvedett

New York Giants v Philadelphia Eagles GettyImageRank3 SPORT nfl AMERICAN FOOTBALL
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - DECEMBER 09: Quarterback Eli Manning #10 of the New York Giants is tackled by defensive end Josh Sweat #94 of the Philadelphia Eagles during the game at Lincoln Financial Field on December 09, 2019 in Philadelphia, Pennsylvania. Emilee Chinn/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Futball Liga (NFL) 14. fordulójának zárómeccsén a Philadelphia Eagles hosszabbítás után 23-17-re győzött a vendég New York Giants ellen. Ezzel a hazai csapat megtartotta esélyét a playoffszereplésre, míg a Giants (valamint irányítója, Eli Manning) történelmi mélységekbe zuhant.

A mérkőzés első negyede nem hozott pontokat, a másodikban viszont hengerelt a Giants, és 17-3-ra elhúzott a félidő előtt. A hátrányt fokozatosan dolgozta le a Carson Wentz vezette Eagles, a harmadik és a negyedik negyedben is szerzett egy-egy touchdownt, így jöhetett a hosszabbítás. A pénzfeldobást a Philadelphia nyerte, amely utána szinte tökéletes támadást vezetett, és Zach Ertz kétyardos elkapásával megszerezte a győzelmet.

Mindez azt jelenti, hogy az Eagles mérlege 6-7-re "javult", amivel befogta a Dallas Cowboyst az NFC keleti csoportjának élén, míg a Giants 2-11-gyel a liga utolsó előtti helyére került.

Több szempontból is történelmi jelentőségű ez a vereség a New York-i együttes, valamint a kétszeres Super Bowl-győztes irányítója, Eli Manning számára: egyrészt a Giants egymás után kilencedszer kapott ki, amivel beállította a klub negatív rekordját, másrészt 1933 óta először a két csapat örökmérlege az Eaglesnek kedvez (87 győzelem, 86 vereség, 2 döntetlen),

harmadrészt pedig Eli Manning karriermutatója negatívba esett át (116 győzelem, 117 vereség).

A szezon után minden bizonnyal visszavonuló QB-t az Eagles játékosai is elbúcsúztatták a találkozó után.

Végeredmény, NFL, 14. forduló:
Philadelphia Eagles - New York Giants 23-17, hosszabbítás után