Társoldalunk:

Valósággal szétszakadt a UFC-harcos arca a hatalmas ütésektől - videó

2019.12.08. 09:33

Jairzinho Rozenstruik négy másodperccel a mérkőzés vége előtt ütötte ki a korábbi nehézsúlyú világbajnok Alistair Overeemet a UFC Fight Night washingtoni gáláján.

A 31 éves suriname-i születésű kickboxos előképzettséggel bíró Jairzinho Rozenstruik – aki az 1970-es labdarúgó-vb-t megnyerő barzil csapat sztárja után kapta a keresztnevét – 2012-ben nyergelt át a kevert harcművészetekre (MMA), és 2019-ben igazolta le a világ vezető ketrecharcos szervezete, a UFC.

Rozenstruik pedig egyelőre nem okozott csalódást: a Big Boy becenevű harcos vasárnapra virradó éjjel a negyedik meccsét is kiütéssel nyerte meg. Az első három mérkőzése nem jelentett igazi kihívást a számára: összesen hat és fél percet töltött az oktagonban, a korábbi nehézsúlyú világbajnok, Andrej Arlovszkit 29 másodperc alatt intézte el.

Jairzinho Rozenstruik lehet a nehézsúly új királyaForrás: Brazil Photo Press/BRAZIL PHOTO PRESS/Vanessa Carvalho

Washingtonban már komolyabb falat várt rá: a 39 éves, korábban ugyancsak a UFC nehézsúlyú bajnoki övét birtokló holland Alistair Overeem  mögött 63 MMA küzdelem volt az összecsapás előtt. Ennek megfelelően ez a találkozó már valódi küzdelmet hozott, de Rozenstruik ezúttal is megállíthatatlan volt, és szó szerint szétverte Overeemet, aki az utolsó, 5. menet, utolsó másodperceiben (4 másodperc volt hátra) kapta meg a végzetes ütést. Rozenstruik a hatalmas ütés után már nem is támadta meg a vetereán harcost.

A felvételeken jól látszik, hogy a felső ajka gyakorlatilag cafatokra szakadt a küzdelem során kapott ütéesktől. 

Rozenstruik az eredményhirdetés után azonnal ki is hívta következő ellenfelét, a hozzá hasonlóan hatalmas ütőerejéről híres kameruni Francis Ngannou-t.